MENIU

ȘOC în lumea fotbalului: un celebru jucător a murit la doar 29 de ani. Claudiu Keșeru, DEVASTAT

Doliu în fotbal

Tagedie uriașă în lumea fotbalului, după ce un celebru jucător a murit la doar 29 de ani. Claudiu Keșeru este profund îndurerat, relatează realitateasportivă.net

Atacantul congolez Jody Lukoki, care a trecut pe la celebra academie a lui Ajax Amsterdam, a murit la vârsta de 29 de ani. El a fost transferat de Ludogorets în 2015, în același timp cu atacantul român Claudiu Keșeru, fiind colegi până în 2020.

Fostul mijlocaș a jucat la Ajax între 2010 și 2014, câștigând trei titluri de campion. În ultimul sezon a fost împrumutat la Cambuur Lewander. Ulterior a ajuns la PEC Zwolle, după care a fost transferat de Ludogorets Razgrad.

La gruparea bulgară a jucat 157 meciuri în toate competițiile, dintre care 102 în campionat, marcând 30 de goluri. ulterior s-a transferat la echipa turcă Yeni Malatyaspor, iar în 2021 a ajuns la altă grupare olandeză, Twente, la care nu a prins niciun minut.

De altfel, Twente i-a reziliat contractul în februarie, deoarece jucătorul suferise o accidentare gravă la începutul sezonului șți încă nu se recuperase.

„Este de necrezut să moară cineva la această vârstă fragedă. Este cu adevărat groaznic. Suntem alături de familia și prietenii lui”, a declarat directorul tehnic al clubului, Jan Streur.

Și PEC Zwolle i-a adus un omagiu. „PEC Zwolle a aflat cu consternare și tristețe de moartea mult prea devreme a fostului jucător Jody Lukoki.

El va rămâne pentru totdeauna drept primul marcator al lui PEC Zwolle într-un joc oficial european. PEC Zwolle dorește rudelor lui Jody Lukoki multă putere pentru a suporta această pierdere enormă”, este anunțul făcut de echbipa olandeză.

De-a lungurl carierei, Lukoki a câștigat trei titluri cu Ajax, patru cu Ludogorets (2015-2018) și două Supercupe ale Bulgariei (2018 și 2019) cu aceeași echipă.

El a reprezentat Olanda la grupele de juniori și tineret, dar a optat să joace pentru RD Congo, țara în care s-a născut. A avut trei selecții, două în 2015 și una în 2019, în acest ultim meci marcând singurul lui gol la prima reprezentativă.

 

Mai multe articole despre:
Jody Lukoki Claudiu Keseru doliu deces