MENIU

Bis la Madrid. Simona Halep și Sorana Cârstea joacă joi în sferturile turneului lui Țiriac

Simona Halep o învins-o miercuri pe Samantha Stosur, cap de serie numărul 16 şi locul 19 WTA şi s-a calificat în sferturile turneului de la Madrid. O performanță remarcabilă a reușit și Sorana Cârstea, care a învins-o în optimi pe japoneza Misaki Doi (nr. 53 WTA).

Simona Halep şi Sorana Cîrstea vor evolua, joi, în sferturile de finală ale Madrid Open, turneu organizat de Ion Ţiriac şi dotat cu premii în valoare totală de aproape 6 milioane de dolari.

Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 8 WTA, o va întâlni pe jucătoarea americană Coco Vandeweghe, locul 20 WTA, în primul meci de pe arena Manolo Santana, începând cu ora 13.00.

Meciul Soranei Cîrstea, locul 83 WTA şi beneficiară a unui wild-card, cu sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 14, va fi al treilea de pe arena Arantxa Sanchez-Vicario şi va începe cel mai probabil în jurul orei 16.30.

Stosur - Halep 4-6 6-4 4-6. Simona Halep închide meciul cu un game la zero și se califică în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe CoCo Vandeweghe.

Simona Halep şi Sam Stosur s-au reîntâlnit la mai puţin de două luni de la un meci memorabil, jucat tot în optimi, pe cimentul de la Miami.

Constănţeanca a reuşit atunci o revenire entuziasmantă, care merită pusă într-un top al celor mai mari "comeback"-uri ale jucătoarei antrenate de Darren Cahill.

În acel meci, întors de la 0-1 la seturi şi 2-5, cu minge de meci salvată, Simona şi-a arătat pentru prima dată clasa în acest an, pentru că a reuşit să găsească doza perfectă de agresivitate în momente cheie, a reuşit lovituri câştigătoare şi mental, a fost acea "Fighter Girl" care impresiona cu Azarenka la US Open, cu Jankovic la Indian Wells, sau cu Keys la Wimbledon. Meciul însă nu a reuşit să o propulseze mai departe pe Halep, ea fiind învinsă în meciul imediat următor de Konta, în trei seturi, cu o cădere clară în decisiv.

Mai multe articole despre:
Tenis Simona Halep Turneul de la Madrid