MENIU

Real Madrid va cere la TAS anularea interdicției la transferuri

Clubul Real Madrid, care a fost sancționat cu interdicția de a face transferuri din cauza unor nereguli legate de transferul unor fotbaliști minori, dar a beneficiat de un efect suspensiv, va cere miercuri anularea acestei interdicții, au declarat marți pentru AFP surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj al Sportului (TAS).

FIFA a confirmat în apel, pe 8 septembrie, interdicția de a face transferuri, deoarece Real Madrid a încălcat regulile referitoare la transferul jucătorilor minori.

Clubul spaniol a depus atunci apel la TAS și a obținut de la acest tribunal, cu sediul în orașul elvețian Lausanne, suspendarea acestei interdicții până la decizia finală.

Avocații deținătoarei Ligii Campionilor vor pleda cauza lor într-o audiență programată de la ora locală 9,00.

"Decizia finală a TAS va fi dată până la sfârșitul lui decembrie, TAS s-a angajat în acest sens pe lângă club", a indicat Matthieu Reeb, secretarul general al TAS, fără a putea preciza data exactă a acestei decizii.

Atletico Madrid și Real Madrid au fost sancționate pe data de 14 ianuarie cu o interdicție de a efectua transferuri timp de două perioade succesive pentru infracțiuni legate de transferul unor jucători minori, pornind de la exemplul Barcelonei, sancționată în 2014, conform Agerpres.

După ce au făcut apel, cele două cluburi au putut recruta normal în această vară. Comisia de apel a FIFA a confirmat însă sancțiunile în septembrie, iar cele două cluburi au hotărât să se adreseze TAS.

La mijlocul lui septembrie, Real a fost autorizat de TAS să folosească mai mulți juniori care intrau sub incidența sancțiunii dictate de FIFA.

"Nicio dată de audiență nu a fost fixată deocamdată" în privința lui Atletico Madrid, a adăugat Reeb.

Mai multe articole despre:
Real Madrid