MENIU

Florin Bercean răspunde acuzaţiilor: În spatele acestor lucruri sunt oameni care nu au pic de omenie

Antrenorul de judo Florin Bercean răspunde acuzaţiilor lansate de mai multe foste eleve de la loturile naţionale. Acesta susţine că în spatele scandalului sunt oameni fără caracter.

Campania împotriva judo-ului românesc lansată de Gazeta Sporturilor continuă chiar şi în aceste zile în care la Bucureşti se desfăşoară cele mai importante competiţii de profil, Champions League şi Europa League. Antrenorul Florin Bercean se apără după ce a fost acuzat că le-ar fi bătut şi umilit pe mai multe foste componente ale lotului.

"Nu îmi face plăcere să comentez treaba asta. Sunt lucruri nepotrivite, care nu ne fac cinste şi în spatele lor sunt oameni care nu au pic de omenie", a declarat Bercean, pentru Telekom Sport. 

Florin Bercean e antrenorul cu care judo-ul românesc a obţinut cea mai mare performanţă din istorie, aurul olimpic al Alinei Dumitru, de la Beijing, din 2008.

Cozmin Guşă: Cei de la GSP sunt securişti, Tolontan îşi bate joc de judo


Jurnaliştii de la GSP care au scris despre aşa-zisele abuzuri de la Federaţia de Judo sunt iresponsabili şi securişti, susţine preşedintele Federaţiei, Cozmin Guşă. Într-o intervenţie în direct la Realitatea TV, acesta a explicat că este vorba de informaţii neverificate, iar adevăratele victime sunt tocmai oameni dedicaţi acestui sport.

"Pentru felul în care nişte foşti jurnalişiti înţeleg să acţioneze îl pot califica din start ca iresponsaibili si securişti.

Sunt iresponsabili pentru că lovesc în oameni, precum antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean şi elevele sale, care de zeci de ani muncesc penrtru acest sport, nu au weekenduri, nu au familie şi colindă planeta tot anul, de la o competiţie la alta.

Sunt securişti pentru că au colportat o minciună, ştiind că nu este aşa. Pe sportiva respectivă nu o cunoaşte nimeni, un antrenor de-al nostru parcă-şi aduce aminnte de ea, poate s-a lăsat de judo, nu a avut niciun titlu de campion, e posibil să se fi antrenat o vreme la Cluj. Le-am şi spus celor de la GSP "nu mai colportaţi informaţia, este falsă", le-am spus să stea de vorbă cu celelalte eleve ale lui Bercean, degeaba." a declarat, dezamăgit, Cozmin Guşă.

Preşedintele Federaţiei susţine însă că nu lipsa de informaţie sau de experienţă au dus la această situaţie, ci interesele precise ale unor oameni personaje sus-puse.

"Ştiu că în spatele acestei aşa-zise anchete sunt acei manageri de la GSP şi Libertarea, oameni despre care Ion Cristoiu spunea că sunt ofiţeri acoperiţi care au lucrat şi în trustul lui Adrian Sârbu, şi la Sorin Ovidiu Vântu, când avea Realitatea TV. Federaţia nu o să-i dea în judecată, deocamdată, dar ceea ce fac aceşti oameni este de neiertat. (...)"

Gușă: "Tolontan minte! E bolnav psihic! Să-și facă un control la cap"