MENIU

Performanţă mare pentru Kei Nishikori la turneul ATP de la Memphis

Tenismanul japonez Kei Nishikori a câștigat, pentru al patrulea an consecutiv, turneul ATP de la Memphis (Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 618.030 dolari, învingându-l în finală în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, pe Taylor Fritz, marea speranță a tenisului american.

Nishikori (26 ani), numărul 7 mondial, și-a trecut în palmares al 11-lea său titlu ATP, în fața unui jucător în vârstă de doar 18 ani, care a disputat cu această ocazie al treilea său turneu din circuitul mondial.

Finalistul US Open 2014 a devenit, astfel, primul jucător care câștigă pentru al patrulea an la rând turneul de la Memphis, alăturându-se astfel sârbului Novak Djokovic, elvețianului Roger Federer și spaniolii Rafael Nadal, singurii tenismeni în activitate care au mai reușit să câștige de patru ori consecutiv o competiție ATP, conform Agerpres.

Prestația peste așteptări reușită de Taylor Fritz la Memphis i-a adus reprezentantului Statelor Unite un salt de 43 de locuri în ierarhia ATP, în care ocupă începând de luni locul 102.

Mai multe articole despre:
ATP Kei Nishikori