MENIU

“Mulțumesc, mamă”. Povestea Marinelei Mazilu, spusă de P&G

Povestea Marinelei Mazilu, spusă de P&G
<p>Povestea Marinelei Mazilu, spusă de P&amp;G</p>
<p>Povestea Marinelei Mazilu, spusă de P&amp;G</p>
<p>Povestea Marinelei Mazilu, spusă de P&amp;G</p>
<p>Povestea Marinelei Mazilu, spusă de P&amp;G</p>

Maria Mazilu isi vede fata pentru prima data la un concurs. Marinela face skeleton de sase ani, iar la majorat a participat la precedenta Olimpiada de iarna, de la Vancouver. Mama e la Soci pentru ca, in cadrul campaniei “Multumesc, mama”, P&G incurajeaza parintii sa-si indrepte odraslele catre sport.

Pentru Maria, ziua de azi a fost una plina de mari emotii. S-a sculat devreme dupa ce aproape ca n-a dormit toata noaptea, a mers cale de 100 km cu autocarul si cu trenul pana in inima muntilor, apoi si-a asteptat fata la partie pentru a o sustine inaintea primelor doua manse ale concursului ce se desfasoara azi si maine. Maria si sotul ei, Dumitru, mai au un fiu, Marinel, care e cu noua ani mai mare decat vedeta familiei si a venit si el la Soci tot la invitatia P&G, una dintre cele mai mari companii din lume, detinatoare de braduri celebre gen Ariel, Tide, Hugo Boss, Oral B, Gillette sau Camay, prezente in casele a miliarde de oameni.

Skeletonul e un sport greu, scump si periculos. Sania, pe care te dai intins pe abdomen, costa intre 2.000 si 6.000 de euro si are mereu secrete de descoperit. Dureaza ani pana te obisnuiesti cu ea, antrenamentele vara se fac pe sine, iar in lunile reci trebuie facute cantonamente in strainatate. Lipsa bazelor de pregatire din tara si lipsa tehnicienilor sunt suplinite cu greu. In timp ce rivalele Marinelei isi permit sa plateasca accesul la cursele de antrenament de 30-50 euro/ tur, ea trebuie sa suplineasca totul prin talent. Inclusiv micile reparatii, unde isi ajuta antrenorul lucrand cu sublerul si alte unelte speciale.

Frumoasa sportiva ar fi trebuit sa se numeasca Adina, insa dupa nastere, cand s-a dus sa o declare autoritatilor impreuna cu Marinel, Dumitru a cedat la rugamintile baietelului si mama s-a trezit ca Adina a devenit Marinela. Fratele si sora sunt de atunci de nedespartit sufleteste.

Oameni simpli. Modesti. Curati. Obisnuiti cu greul, dar nedoborati vreodata de neputinta. Marinel si Marinela, pozeaza cu drag pentru realitatea.net spunand-i Mariei un sincer "Multumesc, mama", dincolo de imbratisari si emotii.

Mai multe articole despre:
mamă skeleton PG Marinelei Mazilu multumesc