MENIU

Messi, după ce a primit trofeul Balonul de Aur: Vreau să mă retrag de acasă

Lionel Messi a cucerit al 5-lea Balon de Aur din carieră, dar vrea să adauge şi alte trofee în vitrina deja plină. La Barcelona, nu în altă parte: imediat după ce a primit prestigioasa distincţie, argentinianul a pus capăt oricărei speculaţii privind viitorul său.

În ultimele luni, presa din Vest a alocat spaţii extrem de vaste eventualului transfer al lui Messi la Manchester City, aproape sigur viitoarea destinaţie a lui Guardiola. S-au aruncat pe piaţă sume impresionante şi s-a discutat despre motivelecare l-ar face pe argentinian să părăsească Camp Nou: problemele cu fiscul, salariul mult mai mare oferit de englezi sau o nouă provocare, la o echipă unde ar fi de departe starul echipei, în condiţiile în care la Barcelona Suarez şi Neymar se apropie de nivelul său, potrivit Digisport.ro.

Un sâmbure de adevăr probabil a existat, însă, imediat după ce a cucerit Balonul de Aur, Messi a vrut să pună capăt oricărei speculaţii. Acesta şi-a exprimat ataşamentul pe viaţă pentru formaţia blaugrana şi a promis că se va retrage din fotbal de la clubul pe porţile căruia păşea în urmă cu 15 ani.

"Vreau să mă retrag din fotbal acasă, iar casa mea este Barcelona. Vreau să mă bucur împreună cu familia şi prietenii de fiecare trofeu pe care îl cuceresc aici şi, la final, să mă uit în spate şi să văd că am realizat ceva important. Nu intenţionez să plec de aici, vreau să îmi închei cariera la echipa care mi-a oferit totul", a spus Messi, citat de Mundo Deportivo.

Mai multe articole despre:
fotbal declaraţii Balonul de Aur Lionel Messi