MENIU

Marius Vizer, preşedintele SportAccord, a stabilit o întâlnire cu Thomas Bach, şeful CIO

Românul Marius Vizer a fost reales la data de 20 aprilie în funcția de președinte al organizației mondiale SportAccord, cu prilejul Adunării Generale a acestui for, găzduită de orașul Soci (Rusia).

Marius Vizer susține reforme reale în lumea sportului și mai ales la nivelul Comitetului Internațional Olimpic pe care l-a descris ca "un sistem expirat, depășit, greșit, nedrept și netransparent", a spus el la acea dată.

Marius Vizer a revenit cu precizări, în cadrul unui comunicat de presă:


"Declaraţia pe care am făcut-o la Soci, în 20 aprilie, a avut ca intenţie lansarea de reforme adecvate pentru un viitor mai bun al sportului.

Intenţia mea a fost şi mereu va fi să protejăm şi să promovăm interesele Federaţiilor Internaţionale. Ţelul meu este să le unesc şi să le susţin. După declaraţia mea de la Soci, a existat un interes crescut pentru aplicaţii ca membru al SportAccord de la diferite foruri internmţionale de sport. SportAccord continuă şi va continua să asigure servicii care să întărească Federaţiile şi care să le protejeze interesele.

Pentru a contura modul şi a ridica presiunea de pe umerii Federaţiilor Internaţionale, am stabilit o întâlnire cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, o întâlnire ce este necesară pentru binele şi unitatea a ceea ce înseamnă Sports Movement.

Sper să avem discuţii oneste şi deschise despre binele sportului. Sper să ajungem la soluţii tangibile.

SportAccord Convention World Sport şi Business Summit, ce s-au ţinut la Soci, au reprezentat cel mai mare, cel mai mediatizat şi cel mai reprezentativ eveniment de acest gen de până acum. Le mulţumim partenerilor noştri, AIOWF, ASOIF, ARISF and AIMS, pentru contribuţie şi pentru suport în materializarea evenimentului".

 

Mai multe articole despre:
CIO Marius Vizer SportAccord