MENIU

JO 2016. Imagini în exclusivitate din Satul Olimpic! În ce condiţii stau sportivii români?

31 de blocuri de câte 18 etaje, un total de 3.604 apartamente de câte două camere (cu trecere prin livingul-bucătărie) austere, dar cu paturi confortabile, asigură cazarea a 17.000 de atleți, antrenori și oficiali în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

În paralel cu blocurile din dreapta se află bulevardul principal al Satului, locul unde se găsesc facilitățile pentru oaspeți. Patru miliarde de euro a costat construirea "la pachet" a Parcului și Satului, într-o zonă mlăștinoasă din Barra de Tijuca, district aflat în sudul Rio de Janeiro.

Zona utilitar-comercială a Satului Olimpic, vedere dinspre nord a bulevardului principal, deservit de liniile de autobuze înființate special pentru Rio 2016. Paza cu trupe speciale este omniprezentă. Găsim aici spălătorie, florărie, magazine de suveniruri, farmacie, bancă, oficiu poștal, coafor/ frizerie, sală de fitness, restaurante fast food, salon de cosmetică, locuri de întâlnire pentru șefii de misiuni și un oficiu pentru bilete la evenimentele olimpice.

Sala de fitness din Satul Olimpic, cea mai mare din lume în acest moment. Are o suprafață de 1.800 mp și este deschisă tot timpul. 250 de atleți se pot pregăti concomitent la aparate

Dorin Chioţea, corespondent special la Rio de Janeiro