MENIU

Jeremy Clarkson, atac dur la Dacia Duster. Celebrul jurnalist desființează mașina românească

Dacia, alături de Audi, Fiat, Mini sau Volvo. Pe lista celor mai proaste mașini lansate în anul 2018. Sunt doar opțiunile lui Jeremy Clarkson, prezentatorul emisiunii Grand Tour și jurnalist pentru The Sun și Sunday Times. Clarkson face teste ale mașinilor săptămânal, iar la finalul anului alcătuiește un top cu cele mai proaste mașine pe care le-a testat. 

Deloc surprinzător, noul Duster nu e pe gustul lui Clarkson, care ar prefera un SUV second hand în locul unui Duster nou.

Duster, cel mai bine vândut model Dacia, se află însă într-un cerc select în topul lui Clarkson, alături de Fiat 500 Abarth 695 Rivale, Audi Q8, Mini 1499 GT și Volvo V60.

"Dacia Duster este construită de puținii oameni care încă mai locuiesc în România, folosind piese de care Renault nu mai are nevoie. Cu alte cuvinte, noul Duster este practic un Clio vechi. Dar asta nu este ceva greșit. Vechiul Clio era o mașină interesantă. Sigură, în primul rând.

Motorul? De aici lucrurile încep să fie un pic greșite, deoarece mașină pe care am testat-o a avut un motor de 1.6 litri în patru cilindri, care vine de pe vremurile dinaintea motoarelor turbo. Motorul genera 113 cai putere, ceea ce nu sună rău, ci acceptabil. În realitate, însă, nu este deloc așa. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
Dacia Duster jeremy clarckson