MENIU

Horia Tecău scrie ISTORIE. A câştigat turneul US OPEN, la dublu masculin

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat turneul de la US OPEN, la dublu masculin. Au învins în două seturi, 6-4 / 6-3, duo-ul eliciano Lopez / Marc Lopez.

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câștigat titlul în proba masculină de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, vineri, după ce au învins cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3, în finala desfășurată la arenele Flushing Meadows din New York.

Este al treilea titlu de Mare Şlem din cariera lui Horia Tecău. Românul a mai câştigat, tot alături de Jean-Julien Rojer, titlul la Wimbledon, în 2015, după trei finale consecutive pierdute alături de suedezul Robert Lindstedt. Cei doi mai au în palmares un Turneu al Campionilor, câştigat tot în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Tecău a mai câştigat titlul la Australian Open, la dublu mixt, în 2012, cu Bethanie Mattek-Sands (SUA).

Pentru câştigarea competiţiei americane, Tecău şi Rojer vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi 2.000 de puncte în ierarhia mondială. Perechea româno-olandeză este deja calificată la ediţia din acest an Turneului Campionilor.

Tecău este al doilea român care obţine trofeul la dublu la US Open, după Ilie Năstase, care s-a impus în proba de dublu în 1975, alături de Jimmy Connors. Năstase a câştigat turneul şi la simplu, în 1972.

UPDATE. GAME, SET ȘI MECI! HORIA TECĂU ȘI JEAN JULIEN ROJER CÂȘTIGĂ TITLUL DE LA US OPEN: 6-4 / 6-3

UPDATE 20:38 Rojer/Tecău - Lopez/Lopez 6-4, 5-2

UPDATE 20:31: Rojer/Tecău - Lopez/Lopez 6-4, 4-1.

UPDATE: Tecău şi Rojer şi-au adjudecat primul set cu 6-4

Horia Tecău a câştigat din nou un turneu de grand slam, după ce în 2015 a reușit performanța de a cuceri trofeul WIMBLEDON, alături de partenerul lui, Rojer.

Cele două perechi s-au întâlnit prima dată în 2016, la Dubai, când Marc şi Feliciano s-au impus în minimum de seturi, 6-4, 6-4, iar revanşa a venit în sala din Rotterdam, în acest an, când Horia şi partenerul său au câştigat cu acelaşi scor.

Mai multe articole despre:
Horia Tecau