MENIU

Declaraţii şocante oferite de Gabriela Szabo

<p>GABRIELA SZABO Foto: MEDIAFAX</p>

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a acordat un interviu în exclusivitate pentru AGERPRES din postura, de data aceasta, de ambasadoare a Săptămânii Europene a Sportului (7-13 septembrie), subliniind că "nepracticarea sportului duce la o națiune bolnavă".

Puternic ancorată în sportul de performanță, de vreme ce a urcat pe cele mai înalte trepte ale marilor competiții, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene, dar și în activitățile numite îndeobște sportul pentru toți, Gabriela Szabo însăși a fost descoperită la un cros popular, de Zsolt Gyongyossy, cel ce i-a devenit antrenor și soț.

"60 la sută din populație nu practică o activitate fizică. Dar asta se întâmplă în fiecare țară din Europa, unde sunt aceleași probleme: lipsa orele de sport în școli, obezitatea infantilă... Nepracticarea sportului duce la o națiune bolnavă. Și totuși încercăm să facem tot posibilul, pe toate canalele de comunicare, să explicăm cât de nesănătos trăim la nivel de țară", a spus Gabi Szabo pentru sursa amintită.

Mai multe articole despre:
Gabriela Szabo