MENIU

Cele mai mari surprize din fotbal

Exista o mulțime de motive pentru a iubi fotbalul, dar de departe unul dintre motivele pentru care acest sport este cu adevărat minunat este reprezentat de rezultatele surpriză de care nu de puține ori avem parte.

Indiferent că sunt suporteri sau nu, cu toții stiu cel puțin un rezultat al unui meci de fotbal la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Drept urmare, întreaga presa a scris despre el, iar pe internet au apărut doar meme-uri despre rezultatul respectiv.

Surprizele în fotbal se întâmplă adesea, însă unele sunt mai speciale decât altele. Drept urmare, în acest articol ne propunem să vorbim despre cele mai mari surprize din fotbal.

Este vorba despre acele meciuri ale căror rezultate nu au putut fi intuite nici macar de cele mai mari case de pariuri legale, așa că unii suporteri care au fost extrem de inspirați au reușit să se îmbogățească cu un singur pariu.

Iată care sunt surprizele cu care lumea fotbalului ne-a uimit de-a lungul timpului.

MK Dons 4 – 0 Manchester United

Cupa Ligii Angliei reprezintă cea mai buna ocazie pentru anumite echipe din eșantioanele inferioare să se afirme, iar unele echipe (de care nu multa a auzit) reușesc să producă surprize. Este și cazul lui MK Dons.

După un titlu castigat în ediția 2012/2013, Manchester United cunoștea o evidentă scădere de formă, terminând doar pe locul șapte sezonul următor. Drept urmare, în cadrul clubului s-au făcut schimbări majore, din dorință de a revitaliza clubul. Cu toate acestea, se reușea exact contrariul.

Manchester United pierdea cu Swansea pe teren propriu, iar apoi obținea doar un egal chinuit cu Sunderland. Iar daca cele doua rezultate au putut fi digerate cu greu, înfrângerea cu MK Dons reprezintă și astăzi o mare rușine pentru fanii lui Manchester United.

4 goluri primea Manchester United de la o echipă din al treilea eșantion al fotbalului din Anglia, ceea ce a fost un soc pentru întreaga lume a fotbalului.

Coreea de Nord 1 – 0 Italia

În 1996, echipa națională a Italiei era o mare forță la nivel mondial, iar după ce câștigase deja doua Cupe Mondiale, meciul cu Coreea de Nord părea doar o simpla formalitate. Ei bine, nu a fost deloc o victorie clară pentru Italia, așa cum se aștepta toată lumea, ci dimpotrivă, o foarte mare surpriză.

Coreenii reușeau să înscrie în minutul 41, gol suficient pentru a obține victoria. O victorie rușinoasă pentru Italia, dar de mare orgoliu pentru Coreea de Nord, ce va rămâne fară doar și poate în istoria fotbalului.

Danemarca 2 – 0 Germania

Daca astăzi Danemarca nu are o națională de fotbal pe care să o trecem cu vederea, în 1992 aceasta producea surpriza ajungând în finala Campionatului European.

Entuziasmul era mare, mai ales pentru că ajungeau în aceasta competiție în urma ruperii Iugoslaviei. Iar daca tot au ajuns în aceasta competiție, danezii au vrut să arate că își merita locul.

Drept urmare, au ajuns până în finala, obținând victorii uimitoare împotrivă unor giganți precum Franța, Anglia sau Olanda, iar ultima lor victima a fost Germania. Cu 2 – 0 au castigat marea finala, plecând acasă cu trofeul.

Uruguay 2 – 1 Brazilia

Să nu credeți că surprize au loc doar în fotbalul de pe continentul nostru, ci adesea acestea depășesc granițele. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este victoria pe care Uruguayul a reușit să o obțină împotriva unei tari care da și astăzi unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume: Brazilia.

Brazilia era gazda Cupei Mondiale, așa că părea clar favorita să obțină victorii pe line, precum și marele trofeu. După victorii răsunătoare în fata a peste 140.000 de fani, cu 7 -1 împotrivă Suediei și 6 – 1 împotrivă Spaniei, Uruguay părea victima sigura.

Brazilia mai avea nevoie doar de un egal pentru a obține Cupa Mondiala pe un stadion la care au fost peste 170.000 de fani. Partida începea grozav, Brazilia marcând prima și câștigând prima repriza. Cu toate acestea, Uruguay a revenit foarte motivata pe teren, așa că a întors partida, invingandu-și adversarii cu 2 – 1.

Brazilia 1 – 7 Germania

În final, să vorbim despre o partida pe care probabil că mulți dintre noi am urmărit-o cu multa uimire. Este vorba despre acea semifinala a Cupei Mondiale din 2014, meci ce avea loc pe 9 iulie.

Meciul dintre Brazilia și Germania se anunță a fi foarte spectaculos, așa că iubitorii de fotbal așteptau o partida echilibrata. Ei bine, realitatea a fost cu totul alta.

Germania a reușit să furnizeze Braziliei o înfrângere ce nu vă fi uitata niciodată. 7 goluri reușea să marcheze Germania în poarta adversarilor care nu au reușit decât să marcheze doar golul de onoare și atât.

Chiar daca Brazilia nu a avut un parcurs prea bun la acea ediție a Campionatului Mondial, nimeni nu s-ar fi gândit că s-ar putea înregistră o diferență de scor atât de mare. Drept urmare, acel meci a intrat în istorie că fiind una dintre cele mai mari surprize din lumea meciurilor de fotbal.

Acestea sunt câteva din meciurile de fotbal care nu vor fi uitate niciodată datorită scorurilor înregistrate la final.

Cu siguranță multe alte surprize ne așteaptă în viitorul apropiat, așa că nu ne rămâne decât să încercam să le preconizam, folosindu-ne de ofertele oferite de atât de multele case de pariuri din România.

Mai multe articole despre:
fotbal