MENIU

Ce înseamnă falimentul Rapidului. Moraru deţine două Cupe ale României

Modul în care familia Moraru a administrat clubul Rapid nu avea cum să ducă la alt deznodământ, câtă vreme a preluat societatea cu datorii de circa 150.000 de euro din planul de insolvenţă şi alte 500.000 de lei alte plăţi care trebuiau făcute, iar acum a ajuns cu ea la circa 4,5 milioane de euro!

Din momentul în care Tribunalul a declarat falimentul cu titlu executoriu, chiar dacă a dat dreptul la Apel, Rapid este o societate dizolvată, nu mai poate funcţiona ca o firmă în insolvenţă. Nu mai este administrată de administratorul judiciar, ci de lichidatorul juridic, iar acesta trebuie să trimită notificări către toţi cei care au de primit bani de la Rapid. Va întocmi un "tabel definitiv consolidat" în care vor fi trecuţi cei care au cerut falimentul, adică Viorel Moldovan, Sandu Tăbârcă, mai multe firme către care nu s-au plătit serviciile etc, plus cei care erau trecuţi pe tabelul din Planul de Insolvenţă pentru stabilirea masei credale finale.

Se vor inventaria apoi bunurile societăţii, calculatoare, perdele, scaune, pahare, scaune, etc. şi vor fi evaluate. De asemenea, în patrimoniul societăţii lui Moraru mai sunt şi Cupele României din 2006 şi 2008, pentru că doar ele se află în palmaresul acestei societăţi!!!!, culorile şi mărcile înregistrate. Se iau în calcul şi sumele existente în cont. Restul palmaresului Rapidului se află în proprietatea Asociaţiei Pro Rapid, acţionar minoritar la Rapid.

Ar mai fi vorba şi de drepturile federative pentru jucătorii aflaţi sub contract, dar Rapid nu mai are aşa ceva. Pasul următor este acela de întocmire a unui Plan de Distribuire a plăţilor, plăţi care se fac cu acordul creditorilor. Iar ordinea este întâi achitarea salariilor, a taxelor către stat şi abia în al treilea rând a chirografarilor.

Mai multe pe digisport.ro. 

CUTREMUR ÎN FOTBAL: Rapidul intră în faliment, după patru ani de insolvență

Mai multe articole despre:
faliment FC Rapid valeri moraru