MENIU

Analiză | Halep, în topul celor mai bune jucătoare pe hard!

Simona Halep ocupă locul 5 într-un clasament al celor mai bune jucătoare din circuitul WTA pe suprafața de joc hard. Românca se pregătește la New York pentru debutul în ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open.

Site-ul WTA a făcut o analiză a rezultatelor înregistrate în ultimii patru ani pe suprafețele de ciment, cu câteva zile înainte de startul US Open (26 august – 8 septembrie).

Competițiile nord-americane pe hard din acest an, pregătitoare pentru US Open, au înregistrate campioane neașteptate. Chinezoaica Saisai Zheng s-a impus la San Jose, americanca Jessica Pegula a câștigat primul ei titlu WTA la Washington, canadianca de origine română Bianca Andreescu a cucerit Rogers Cup de la Toronto, iar americanca Madison Keys a pus capăt formei slabe din 2019 prin câștigarea turneului de la Cincinnati.

Karolina Pliskova, locul 3 WTA, a reușit cele mai bune rezultate pe hard în ultimii patru ani. Cehoaica a câștigat 67,4% dintre meciurile jucate pe această suprafață, iar procentajul de victorii din 2019 este excelent: 78,1% (25 de victorii, 7 înfrângeri). Pliskova (27 de ani) a jucat finala la US Open în 2016, iar în ultimii doi ani s-a oprit în faza sferturilor de finală. 

Vezi pe realitateasportiva.net cum s-a descurcat Simona Halep pe suprafețele de ciment, în ultimii patru ani.