MENIU

Evoluție cazuri Coronavirus. Peste 30 de persoane autoizolate la domciliu la Sf. Gheorghe

Numărul persoanelor autoizolate la domiciliu în județul Covasna a ajuns la 39, anunță Cancelaria Prefectului care a emis vineri un nou comunicat privind situaţia la zi a cazurilor suspecte de Coronavirus, potrivit realitateadecovasna.net.

 

Până la acest moment, nu există nici o persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19, iar persoana care se afla izolată la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a fost externată și plasată în autoizolare la domiciliu, după ce Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a infirmat infectarea cu COVID-19. 

„În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus COVID 19, autoritățile județene cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează situația. În acest moment, suntem în măsură să comunicăm populației că la nivelul județului Covasna nu sunt persoane aflate în carantină. De asemenea, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu este de 39,  persoane care au fost verificate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna și nu s-a găsit nici un caz suspect de Coronavirus COVID 19”, a anunțat, vineri, Cancelaria Prefectului județului Covasna.

Autoritățile covăsnene au identificat la începutul săptămânii 5 locații pentru carantină la nivelul județului, care vor putea asigura cazare, în caz de nevoie, pentru 54 de persoane.

Citește continuarea pe realitateadecovasna.net

Până vineri, autoritățile române au confirmat încă două cazuri noi de coronavirus după cel confirmat miercuri. Între timp, rezultatul unui nou test al primului pacient cu coronavirus a ieșit negativ

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri că în cazul celor două noi cazuri este vorba de o femeie din Maramureș și un bărbat din Timișoara. Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat  și cel din cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru au anunțat că cele două persoane s-au întors în țară din Italia.

Două cazuri noi de coronavirus, în România