MENIU

RECORD de îmbolnăviri cu COVID-19 în Rusia: peste 200.000 de cazuri/ZILNIC, peste 10.000/Avalanșă de infectări în Moscova

coronavirus Foto: Pixabay.com

Record după record de îmbolnăviri în Rusia! A fost depășit pragul psihologic de 200.000 de cazuri de coronavirus. principalul focar al epidemiei este în Moscova, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infectări cu COVID-19. Se așteaptă ca săptămâna viitoare Rusia să devină cea mai afectată țară din Europa de pandemia de coronavirus.

Rusia a devenit în ultimele zile cea de-a cincea ţară din lume din punct de vedere al numărului de infecţii cu COVID-19.

Duminică au fost confirmate 209.688 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind raportate peste 11.000 de noi infectări. În utlima săptămână, de la o zi la alta au fost înregistrate cel puțin 10.000 de cazuri noi, cele mai multe în Moscova. 

Potrivit autorităţilor ruse, creşterea puternică a numărului de cazuri în ultima săptămână se explică prin majorarea numărului de teste efectuate - 5,4 milioane - şi nu printr-o accelerare a propagării. Aceasta ar explica de asemenea rata mică de decese, potrivit Agerpres. Până duminică, bilanțul celor uciși de noul coronavirus a ajuns la 1.915, după ce 88 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Măsurile de izolare în Rusia au fost prelungite până la sfârșitul lunii mai.