MENIU

Premierul Boris Johnson, infectat cu coronavirus, a fost EXTERNAT din spital. Ce le-a transmis britanicilor

Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Premierul britanic Boris Johnson a fost externat duminică din spitalul din Londra unde a fost tratat timp de o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat Downing Street.

 

„Premierul a ieşit din spital pentru a continua convalescenţa la Chequers", reşedinţa sa din nord-vestul Londrei, a precizat biroul său într-un comunicat citat de agențiile internaționale de presă.

Totuşi, el nu-şi va relua imediat munca, la recomandările echipei medicale care s-a ocupat de sănătatea sa,potrivit anunțului.

Premierul Boris Johnson a declarat, duminică, la iesirea din spital că Marea Britanie „va învinge coronavirusul”, mulțumind personalului medical pentru că i-a salvat viața, dar și oamenilor care au respectat restricțiile.

„Părăsesc spitalul astăzi după o săptămână în care Serviciul național de sănătate mi-a salvat viața, fără nicio îndoială. Le voi rămâne recunoscător toată viața mea. Vom învinge coronavirusul și îl vom învinge împreună”, a declarat Boris Johnson. 

Din 7 aprilie, ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a „condus” practic Marea Britanie, fiind desemnat ca înlocuitor al lui Johnson până când acesta va putea reveni. Deciziile cu privire la limitarea răspândirii coronavirusului din UK în ultimele zile au fost luate Dominic Raab.

Liderul Partidului Conservator a anuntat, pe 27 martie, ca a contractat COVID-19, el devenind primul mare lider guvernamental  care s-a imbolnavit.

Zece zile mai tarziu, Johnson, in varsta de 55 de ani, duminica trecuta (5 aprilie - n.red.) fost internat in spitalul St Thomas, din Londra "pentru unele teste de rutina", iar la inceputul saptamanii trecute a fost transferat la Terapie Intensiva din cauza inrautatirii simptomelor de coronavirus. Vineri, Boris Johnson a ieșit din Terapie intensivă.