MENIU

Criză acută de MEDICI în spitalele din România! Specializări extrem de căutate, rămase neacoperite: pacienții riscă să moară cu zile

Medic - imagine de arhivă

Criza de medici din spitale se acutizează. În județul Constanța, spre exemplu, există unități medicale care au ajuns să nu mai aibă nici măcar un doctor din specizărări extrem de căutate, cum ar fi cardiologie sau nerurologie. 

Spitalele municipale din Mangalia și Medgidia, care trebuie să asigure asistența medicală pentru zeci mii de locuitori, au rămas din vară fără medici cardiologi, relatează G4Media.ro.

„În momentul de față, în spitalul nostru, Cardiologia este deficitară, nu avem deloc. Era un singur cardiolog, care actualmente este în concediu de creștere a copilului“, a declarat managerul Spitalului Municipal Medgidia, doctor Dorel Oprea.

Pe lângă cardiolog, la Mangalia este nevoie și de un radiolog.

De parcă asta nu ar fi tot, probleme sunt și la Spitalul Orășenesc Hârșova, care a rămas fără neurolog, după ce singurul medic din această specialitate și-a dat demisia

„În primă fază (pacienții - n.r.) pot fi văzuţi de medicul de medicină internă, după care pacientul poate fi trimis într-un spital mai mare, care are o secție de neurologie“, a afirmat managerul spitalului, Bogdan Zidaru.

La cea mai mare unitate sanitară din Tulcea, criza de medici durează deja de ani buni. „De cel puțin 7 ani sunt vacante posturile de la Pediatrie și de la Neonatologie. Și necesarul acesta este critic, pentru a putea organiza linie de gardă“, a declarat managerul Spitalului de Urgență Tulcea, doctor Tudor Năstăsescu.

Spitalul de Urgență Constanța are medici din toate specialitățile, însă nu are suficient personal mediu și auxiliar, iar angajările sunt blocate până la sfârșitul anului.

Mai multe articole despre:
medici criza medici spitale pacienti