MENIU

Coronavirus Europa. A doua țară baltică confirmă primul caz de infecție cu COVID-19

Foto: tasmeemme.com

Lituania a anunțat vineri primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus . Este a doua țară din regiunea baltică, după Estonia, care este afectată de COVID-19. 

Lituania a raportat, vineri, primul caz de infectare cu noul coronavirus, la o femeie care s-a întors săptămâna aceasta dintr-o vizită în Verona, Italia, scrie Mediafax.

Guvernul lituanian a anunţat că femeia a fost izolată în spitalul din oraşul Siauliai, luni, la ntoarcerea în ţară. De atunci este sub observaţie şi prezintă doar simptome uşoare, fără temperatură crescută în acest moment.

Femeia, în vârstă de 39 de ani, a participat la o conferinţă cu colegii din Italia înainte de a zbura în oraşul Kaunas, a declarat ministrul Sănătăţii, Aurelijus Veryga. Pasagerii aşezaţi lângă ea şi în rândurile adiacente urmează să fie testate pentru virus, a adăugat ministrul.

Lituania este a doua țară baltică afectată de noul coronavirus. Estonia a anunţat primul caz confirmat de coronavirus joi, 27 februarie. Ministrul Afacerilor Sociale, Tanel Kiik, a declarat pentru Eesti Television (ETV) că persoana infectată este un cetăţean iranian care a ajuns miercuri în Estonia. Pacientul se află în carantină.

Italia este naţiunea europeană cel mai grav afectată de virus, cu 17 decese și 350 de testați pozitiv, potrivit unui ultim bilanț

La nivel global erau raportate, vineri dimineață, 83.391 de cazuri de infectare cu coronavirus, 2.858 de decese și 36.598 de recuperări după îmbolnăvire cu COVID-19, arată un ultim bilanț potrivit hartii interactive create de la izbucnirea epidemiei de coronavirus din Wuhan, China.

HARTA LIVE CORONAVIRUS cu bilanțul îmbolnăvirilor, deceselor și recuperărilor COVID-19

Platforma online  a fost realizată de oamenii de știință de  la Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul Johns Hopkins. Platforma centralizează numărul total de persoane afectate, precum și numărul deceselor și al recuperărilor, fiind actualizată în permanență.

HARTA cu statisticile în timp real pot fi urmărite AICI