MENIU

6 din 10 români mor răpuși de infarct. Statistică devastatoare de Ziua Inimii

Românii sunt printre europenii cu cele mai multe probleme cardiace

Infarctul miocardic este principala cauză de mortalitate în ţara noastră, provocând aproape 60% din decesele înregistrate anual, au atras atenţia medicii specialişti, de Ziua Mondială a Inimii. Practic, la fiecare jumătate de oră, un român face infarct.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct, spun statisticile. Bolile de inimă pot fi însă prevenite prin dietă, mișcare şi renunțarea la fumat, dar şi dacă urmăm tratamentul prescris de medic, potrivit Radio România Actualități.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, consideră că preventiv trebuie să se facă ”Educație pentru sănătate” și a afirmat că va face tot posibilul ca începând de anul viitor școlar să existe module de ”Educație pentru sănătate”.

Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că vârsta la care apare un infarct a scăzut foarte mult. Astfel de probleme apar frecvent la vârste la care, în practica medicală din urmă cu 35-40 de ani, se consideră că este vorba de un accident izolat.

"Am avut infarct miocardic și la 30 de ani și la 20 și ceva de ani. E clar că sunt foarte mulți factori incriminați de la factori de coagulare pe care nu-i știm de la pol genetice care pot determina acest lucru, însă media de vârstă apare în jur de 40 de ani," a afirmat pentru RRA medicul cardiolog de la Spitalul Militar din București, Alice Munteanu.

Mai multe articole despre:
romani mor infarct statistica ziua inimii