MENIU

S-a deschis prima parcare construită sub un bulevard, în Sectorul 3 al Capitalei

S-a deschis prima parcare construită sub un bulevard, în Sectorul 3 al Capitalei

Parcarea subterană de pe bulevardul Decebal, din Capitală, cu peste 700 de locuri, a fost inaugurată astăzi, după mai bine de 2 ani de lucrări. De noile spații de parcare pot beneficia gratuit până la sfârșitul anului atât cei care locuiesc în zonă, cât și cei care se află în tranzit. 

"Lipsa de parcare contribuie cu aproximativ 30% la trafic. Odată ce am rezolvat problema parcării, în zonă nu vom mai avea probleme semnificative de trafic", a spus Robert Negoiță, primarul sectorului 3. 

718 mașini încap în noua parcare, iar până la sfârșitul anului, staționarea va fi gratuită. Primarul sectorului 3 a estimat că, începând cu luna ianuarie, tariful va fi de 5 lei pe oră, 30-40 de lei pe zi şi 1.400 de lei pentru un abonament pe un an.

"Nu va plăti nimeni în perioada următoare pentru parcarea de la Decebal. Până la finalul anului nu intenționăm să punem niciun fel de tarif", a mai spus Negoiță. 

Cele peste 700 de locuri de parcare sunt împărțite pe 2 niveluri - un etaj pentru riverani și unul pentru oricine tranzitează zona. În parcare există momentan spaţii suplimentare unde pe viitor s-ar putea deschide o spălătorie, o vulcanizare, sau chiar un service auto.

"Este o parcare absolut necesară pentru această zonă şi este unicat în România. Nu mai există în România parcare sub bulevard. Ea poate fi folosită şi cu alte destinaţii decât parcare, de exemplu o parte din ea poate fi folosită în weekend ca piaţă volantă, poate fi folosită şi pentru evenimente sau alte chestiuni, mai ales in perioada de iarnă", a spus Negoiță.

Valoarea investiției a fost de circa 90 de milioane de lei, proveniți în totalitate din fondurile primăriei. Din acești bani, jumătate au fost alocați pentru construirea parcării, iar cealaltă jumătate pentru refacerea bulevardului Decebal, lucrări la partea pietonală şi spaţii verzi. 

Mai multe articole despre:
robert negoita parcare decebal parcare subterana