MENIU

România, în zodia turnătorului. Octavian Hoandră, în dialog cu Cătălin Ivan

România, în zodia turnătorului. Octavian Hoandră, în dialog cu Cătălin Ivan

În ziua în care aniversăm unirea Moldovei cu Ţara Românească, suntem la fel de departe de idealurile lui Alexandru Ioan Cuza ca şi acum 156 de ani. Un veac şi jumătate, românii au stat cu ochii spre vest, dar fără să se descotorosească definitiv de metehnele estului.

În această seară, vă dăm întâlnire la o ediţie specială a emisiunii "Realitatea Românească". De la ora 21:00, Octavian Hoandră îl are ca invitat pe europarlamentarul Cătălin Ivan, intr-un dialog sincer despre rolul şi locul românilor în Occident, despre importanţa politicii româneşti în concertul european, dar şi despre avatarurile stângii româneşti.

De la ora 22:00, schimbam registrul si vorbim despre "Romania in zodia turnatorului". Cine sunt personajele care au furnizat procurorilor informatii in cele mai rasunatoare dosare de coruptie, cum incearca sa scape de puscarie turnandu-si prietenii si partenerii de afaceri? Detalii in exclusivitate de la ora 22:00, de la Octavian Hoandra si invitatii sai.

Iar de la ora 23:30 îl provocam pe profesorul şi istoricul Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, la o dezbatere despre starea naţiunii, rolul culturii şi al educaţiei în proiectul de ţară şi nevoia de regionalizare.

Nu ratati, in aceasta seara, de la ora 21:00, întâlnirea cu realitatea românească.