MENIU

Campanie românească împotriva autodiagnosticării pe internet, premiată internaţional

Campanie românească împotriva autodiagnosticării pe internet, premiată internaţional

O campanie românească de prevenţie a fost recunoscută internaţional şi recompensată la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate publicitarilor/ publicității, Cannes Lions 2019.

Campania ”Internet vs. Rezidențiat”, un proiect iniţiat de Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, a câștigat trofeul de argint la categoria PR, după ce a fost selectată dintre alte 242 de proiecte aflate pe lista scurtă.

Campania îşi propune să-i ajute pe români să conştientizeze pericolele autodiagnosticării şi ale automedicaţiei bazate pe consultarea internetului, și nu pe recomandarea specializată a unui medic. Un studiu realizat în 2017 arată că 3 români din 4 își pun singur un diagnostic, 7 din 10 nu ajung la medic pentru controale de rutină, iar 30% nu au fost deloc la medic în ultimul an.

Ideea campaniei a pornit de la o anchetă jurnalistică ce a demonstrat că diagnosticarea bazată pe internet este total eronată, din 200 de întrebări ale grilei de rezidenţiat doar 36 primind răspuns corect prin simpla consultare a internetului.

REGINA MARIA a venit cu o soluție la îndemâna tuturor celor care caută pe net, soluție care a pornit de la ”Întreabă un medic”, o platformă online în care o echipă medicală răspunde în 48 de ore la orice întrebare medicală, primul pas până la o consultație.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, REGINA MARIA a dus mai departe ideea cu mesaje noi, fresh, cu conținut inspirat din realitate. Și cu posibilitatea ca oricine să încerce să treacă examenul de rezidențiat pe care orice student la medicină trebuie să îl treacă pentru a putea profesa ca medic. Pe site-ul www.reginamaria.ro/internet-vs-rezidentiat au fost publicate întrebările din examenul de Rezidențiat, iar toți cei care au susținut acest examen – chiar dacă l-au trecut sau nu, au fost recompensați cu discounturi la servicii medicale.

Mai multe articole despre:
Regina Maria