MENIU

Votul prin corespondență. Un deputat PNL propune luarea unei decizii radicale

Copreședintele organizației județene a PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa, consideră că parlamentarii liberali trebuie să treacă la grevă efectivă, dacă greva japoneză programată nu va conduce la adoptarea legii votului prin corespondență.

"Am propus să intrăm în grevă efectivă pentru a încerca să determinăm PSD să ia o decizie în ceea ce privește legea votului prin corespondență. Chiar dacă sunt voci ce susțin că legea poate fi adoptată și după data de 3 noiembrie, acest lucru e discutabil, din punct de vedere legislativ. Trebuie să acționăm hotărât pentru că, altfel, riscăm să fim acuzați de complicitate la neadoptare", a declarat vineri, într-o conferință de presă Octavian Popa, informează HotNews.ro.

În acest sens, deputatul tulcean a subliniat necesitatea adoptării acestui proiect de lege și i-a criticat pe liderii PSD pentru lipsa reacțiilor concrete de până acum.

"Votul acesta nu e un cadou făcut românilor, ci un drept al lor și o necesitate pentru România, așa cum acordarea plăților pentru transportul cadrelor didactice, care fac naveta, nu este doar în sprijinul profesorilor, ci în sprijinul învățământului în general", a mai menționat parlamentarul tulcean.
 
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că, de luni, parlamentarii liberali intră în grevă japoneză, ceea ce va presupune purtarea unor banderole:

"Astăzi (marți - n.r.) am luat o decizie, aș putea să-i spun chiar extremă, din punctul de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem, de luni, grevă japoneză a parlamentarilor. Mergem la muncă, dar vom critica povestea cu votul prin corespondență pe toate canalele".