MENIU

Victor Ponta, întâlnire cu preşedintele României. Klaus Iohannis: Este momentul unui conses politic

Premierul Victor ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au întâlnit marţi, 1 septembrie, la Palatul Cotroceni. Prim-ministrul a anunţat întâlnirea de lucru pe Twitter. Totodată, Klaus Iohannis a declarat azi că "este momentul unui consens politic şi social real".

Victor Ponta a postat pe contul său personal de Twitter că azi va avea loc o întâlnire de lucru cu preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că în cadrul întrevederii se va discuta despre Republica Moldova şi a ţinut să precizeze că România este principalul susţinător al acesteia.

"Întâlnire de lucru cu Preşedintele/ informat despre Republica Moldova / consens – România rămâne cel mai hotărât susţinător al Moldovei", a scris premierul pe contul său de Twitter.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat azi, la ceremonia de deschidere a Conferinţei Internaţionale "Micro-to-Nano-Photonics IV"- ROMOPTO 2015, că "este momentul unui consens politic şi social real".

"Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră în deschiderea acestei conferinţe internaţionale de înaltă ţinută ştiinţifică. Prezenţa mea astăzi aici nu este deloc întâmplătoare. Dincolo de faptul că mă simt apropiat de domeniul dumneavoastră de expertiză, prin prisma formaţiei mele profesionale, vă mărturisesc că motivaţia mea ţine şi de responsabilitatea pe care o am ca Preşedinte al României. Am ales să particip la acest eveniment pentru a arăta încă o dată care sunt priorităţile mele. Poate că unii se aşteptau să vorbesc despre partide sau ar fi vrut să aibă parte de o vară mai agitată politic. Poate că pe alţii îi nemulţumeşte lipsa aşa-numitor breaking news-uri şi a unor declaraţii incendiare. Pentru mine însă conduita promisă şi priorităţile asumate au rămas aceleaşi. Şi nu vor fi nici în continuare umbrite de efervescenţa politică sau de circumstanţe de moment", a spus Klaus Iohannis.