MENIU

Reacţia lui Victor Ponta, după ce Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat marți pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Decizia nu este definitivă.

Procurorii DNA au cerut trei ani de închisoare cu executare pentru Tăriceanu, în timp ce avocaţii apărării au solicitat achitarea.

Fostul premier Victor Ponta a postat marţi pe pagina sa de socializare un mesaj prin care salută decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de a-l achita pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă.

"Mă bucur foarte mult pentru decizia de achitare pronunţată în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu - am crezut în nevinovăţia sa şi am susţinut acest lucru ca martor în faţa procurorului de caz şi în faţa judecătorilor ICCJ. Salut faptul că avem judecători care rezistă la orice presiune din afara sălii de judecată şi se supun doar legii şi propriei convingeri. Mă întreb, însă, ce se întâmplă cu cei care acuză fără probe şi care să ştie prevederile penale? Nimic? Asta nu este normal într-un stat de drept", susţine Victor Ponta, preluat de Agerpres.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Călin Popescu-Tăriceanu