MENIU

Udrea: Proiectul UDMR, un demers periculos care ar putea agita populaţia

Udrea: Proiectul UDMR, un demers periculos care ar putea agita populaţia

Liderul PMP, Elena Udrea, afirmă că proiectul UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un demers periculos, care ”ar putea agita apele în rândul populaţiei”, ea apreciind că liderii maghiari puteau aştepta o dezbatere naţională privind regionalizarea.

Elena Udrea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că momentul ales de UDMR pentru a promova proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc este unul extrem de delicat, având în vedere contextul internaţional dificil cauzat de referendumul din Scoţia, dar şi tendinţele de separatism manifestate în diverse regiuni din Europa.

”Suntem în campanie electorală şi ne-am obişnuit ca liderii politici să fluture steagul acesta al conflictelor etnice. Cunosc foarte bine situaţia din judeţele Harghita, Covasna sau Mureş şi nu există un conflict în rândul populaţiei. Există doar nevoia de pretexte electorale din partea liderilor politici, în special a celor maghiari, dar de multe ori se răspunde identic şi de către politicienii români”, a spus Elena Udrea.