MENIU

UDREA, LA REALITATEA TV: E nevoie de un proiect comun al dreptei pentru a câştiga prezidenţialele

Udrea: Partidele de centru-dreapta NU SE VOR UNI

Elena Udrea a declarat, la REALITATEA TV, că e nevoie de un proiect comun al dreptei pentru a câştiga prezidenţialele.

"Aş vrea ca liderii de centru-dreapta să mă contrazică şi să avem un proiect comun înainte de alegerile din toamnă care să însemne şi succestul opoziţiei la PSD, să însemne câştigarea prezidenţialelor de către partidele care sunt în opoziţie. Noi, cei de la Mişcarea Populară, susţinem ceea ce am susţinut de foarte mult timp, încă de foarte mult timp, de un an de zile. Este nevoie de un proiect unit pentru a putea învinge în toamna aceasta candidatul PSD. Faptul că alegerile din 25 mai au trezit la realitate liderii de centru-dreapta e un semn bun. După aceste alegeri care au arătat o dreaptă fărâmiţată, liderii de centru-dreapta par că vor într-adevăr să construiască pentru la toamnă un singur proiect", a spus Udrea, ÎN EXCLUSIVITATE LA REALITATEA TV.

"Noi am avut şi avem discuţii cu lideri ai partidelor de centru-dreapta, sunt tatonări de toate părţile. Măcar aceste discuţii să se încheie cu o construcţie", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a comentat şi atacul lui Vasile Blaga care a făcut-o "frustrată": "Asta imi dă mie argument să spun că am dreptate când spun că sunt şi oameni care trec mai greu peste resentimente personale".

"Cred că acum ar trebui să trecem peste toate orgolile, supărările din trecut. Pentru interesul acestei ţări cred că putem construi un proiect care să nu fie legat de persoane şi în noiembrie să ne regăsim în spatele unui candidat puternic şi să câştigăm", a mai declarat Udrea.

"Resentimentele personale sunt prea mari"

Elena Udrea susținea, într-o postare pe Facebook, că partidele de centru-dreapta nu se vor uni, deoarece ”sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor și prea slabe caracterele”, ea susținând că se va putea face doar o înțelegere punctuală pentru turul al doilea al prezidențialelor.

”Partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu până la alegerile din toamnă. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor și prea slabe caracterele pentru a le depăși, fie și în ideea măreață de a învinge PSD-ul la prezidențiale”, scrie Udrea pe Facebook.

Ea mai susține că ”incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublată de frustrările și parti pris-urile jurnaliștilor și analiștilor de dreapta, care fac exact ce critică la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi și în jurul cui vrem noi”.

”De aceea, ca unul dintre foarte puținii care chiar au încercat concret și încearcă și acum să realizeze o coaliție a forțelor anti PSD, vă spun că nu mai cred că este posibil. Poate o înțelegere punctuală pentru turul doi al prezidențialelor. Merge și așa, până la urmă, dar măcar hai să vedem fiecare bârnă din ochiul propriu înainte de a vedea paiul din ochiul celuilalt!”, încheie Udrea.

UPDATE: Elena Udrea a completat postarea de pe Facebook în care susține că partidele de centru-dreapta nu se vor uni, ea scriind la începutul textului că PMP acceptă orice inițiativă de unificare indiferent din partea cui vine și va susține orice candidat care poate să învingă candidatul PSD.

”Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte”, a scris Udrea pe Facebook la începutul textului inițial, în care susține că partidele de centru-dreapta nu se vor uni.

Mai multe articole despre:
Elena Udrea partide Mişcarea Populară PMP