MENIU

Udrea, despre declinul clasei politice: Vina îmi aparține pentru că am mers pe clișee

<p>Udrea, despre declinul clasei politice: Vina &icirc;mi aparține pentru că am mers pe clișee</p>

Fostul lider al PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii Vorbește liber, la televiziunea publică, că își asumă vina pentru declinul clasei politice, în percepția publică, datorată faptului că a ales să meargă pe clișee, în anumite momente, și nu pe lege, pentru a schimba lucrurile. În acest context, Udrea a afirmat că "oamenii politici trebuie să se întoarcă și să conducă România corect, transparent", iar "Parlamentul să aibă curajul să revină ceea ce este", pentru cetățenii săi.

"Luni voi spune în faţa Parlamentului toate lucrurile pe care eu le știu astăzi, nu numai oamenii politici au hibe și sunt tentați de corupție. În fața acestui for vreau să merg să spun lucrurile așa cum știu că se întâmplă astăzi. Politicienii trebuie să se întoarcă să conducă, astăzi, această țară. Nimeni nu este perfect în țara asta, nici șeful SRI, nici șefa DNA, nici clasa politică. Oamenii politici trebuie să se întoarcă și să conducă România corect, transparent, în interesul celor care o votează și Parlamentul să aibă curajul să revină ceea ce este (...) Se vede, astăzi, ce greșeala am făcut faptul că, astăzi, politica e atât de jos, în percepție, e vina politicienilor care au greșit făcând anumite lucruri", a declarat fostul lider al PMP.

Întrebată de jurnalistul Sorin Avram dacă îi aparține vina, pentru acest declin, Udrea a răspuns:

"Suficient de mult îmi aparține vina pentru că am mers pe clișee. Soluția e să mergi cu o lege să schimbi lucrurile. Îmi asum această vină (...) Indiferent, politicienii au acest control al publicului, care vine la vot și alege. Este foarte bine că DNA este apreciat, însă, la construirea acestei imagini a DNA, care e pe bună dreptate, justiția asta funcționează, dar nu înseamnă că nu pot exista derapaje, că niște oameni din fruntea unor instituții nu pot avea excese, derapaje", a adăugat Udrea.

Mai departe, fostul ministru al Dezvoltării și Turismului a afirmat că este "un om pregătit pentru orice", subliniind că în momentul în care îți asumi, ca politician, să dezvălui anumite informații și "să pornești un război cu puterea ocultă, din acel moment, te aștepți inclusiv să fii arestat".

"Sunt un om pregătit pentru orice, evident nu e cea mai bună perioadă a vieții mele. Dar când îți asumi să zici niște lucruri, să pornești un război cu puterea ocultă, din acel moment, te aștepți inclusiv să fii arestat. Sunt un om politic care are și bune și rele, dar asta nu înseamnă că trebuie să dăm țara pe mâna unuia care conduce țara într-o mână cu cătușele, care se află la Kovesi, și într-o alta cu secretele tuturor", a declarat Elena Udrea.

 

 

 

Mai multe articole despre:
DNA Elena Udrea SRI clasa politică