MENIU

Udrea: Acțiunea de suspendare a președintelui Băsescu, un gest de o iresponsabilitate crasă

Udrea: Acțiunea de suspendare a președintelui Băsescu, un gest de o iresponsabilitate crasă

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a declarat, luni, referitor la cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu prezentată de președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, că reprezintă un gest de o iresponsabilitate crasă.

"Vedeți dacă nu are Dumnezeu? Când toată țara este în slujbă de Sfânta Maria, domnul Tăriceanu are o singură grijă: cum să se pregătească el și domnul Ponta de alegeri, în așa fel încât să se asigure că obțin cât mai multe voturi. Este un gest de o iresponsabilitate crasă să vorbești acum despre suspendarea președintelui Traian Băsescu, cu două luni înainte de terminarea mandatului acestuia", a declarat Udrea, cu ocazia prezenței la hramul Mănăstirii din Pasul Tihuța.

Liderul PMP consideră că o nouă suspendare a președintelui vine într-un context extern extrem de grav având în vedere conflictul armat din Ucraina, dar și într-un context intern complicat unde se vorbește despre recesiune economică. Elena Udrea consideră că inițiativa lui Călin Popescu-Tăriceanu vizează polarizarea dezbaterii electorale între Victor Ponta și Traian Băsescu, cu toate că acesta din urmă nu mai are dreptul să candideze.

"Este o temă falsă, care să acopere o dezbatere reală, pe argumente și este încă o strategie a domnului Ponta și a domnului Tăriceanu de a aduce voturile care îi lipsesc lui Victor Ponta", a spus Udrea.

Candidatul la prezidențiale al Mișcării Populare spune că premierul este în scădere în sondaje și că printre strategiile acestuia de a aduna voturi se mai numără "aruncarea" lui Tăriceanu în competiția electorală și ordonanța de urgență care permite primarilor și consilierilor să își schimbe partidul fără a-și pierde mandatul.