MENIU

UDMR, despre referendum: Nu poţi impune o atitudine obligatorie într-o chestiune sensibilă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că partidul său nu a luat deocamdată nicio decizie privind referendumul pentru redefinirea familiei, despre care afirmă că este ”o chestiune de conştiinţă”, pentru că ”nu poţi să impui o anumită atitudine într-o problemă atât de sensibilă”.

Nu poţi să-i spui unui copil că nu are familie dacă părinţii nu sunt căsătoriţi sau dacă este crescut de un singur părinte, spune liderul UDMR, precizând că din acest motiv trebuie reglementat parteneriatul civil.

”Noi încă nu am luat o decizie, dar după cum se conturează discuţia cu colegii e o treabă de conştiinţă pentru că nu poţi să impui o atitudine obligatorie într-o chestiune atât de sensibilă”, a afirmat Kelemen Hunor, conform news.ro.

Președintele UDMR nu a dezvăluit dacă va merge sau nu la vot.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că referendumul pentru redefinirea noțiunii de ”familie” se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7:00 şi 21:00.

Referendumul are loc pentru revizuirea Constituţiei astfel încât aceasta să prevadă că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită ”între un bărbat şi o femeie” - și nu pe cea ”între soți”, cum este specificat în prezent în Legea Fundamentală.

De ce evită Guvernul să pună direct întrebarea legată de familia formată din bărbat şi femeie

Mai multe articole despre:
UDMR Kelemen Hunor referendum familie