MENIU

UDMR dă liber parlamentarilor la moțiune: "Vor vota conform propriilor convingeri"

Marton Arpad

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat vineri că moțiunea de cenzură ar fi trebuit să conțină și alte elemente, iar pentru parlamentarii Uniunii nu este chiar atât de clar că acest text trebuie să treacă, prin urmare aceștia vor vota conform propriilor convingeri.

"Este adevărat că votul din noiembrie de anul trecut la anumite secții din străinătate a fost îngreunat din cauza proastei organizări, dar de ce nu a fost depusă această moțiune imediat după alegeri? Din punctul de vedere al realizării unui cadru legal care să ușureze votul în aceste secții, dacă cineva este în culpă, atunci noi, Parlamentul, suntem acel cineva. Moțiunea de cenzură se referă de fapt la aceste elemente și putea să se refere la multe pentru care Guvernul ar trebui să plece, cum ar fi proasta gestiune a problemelor din învățământ, noul proiect de lege al învățământului, modul cum prin acest proiect se preconizează ștergerea anumitor drepturi câștigate de minorități, inclusiv faptul că nu s-a reușit impunerea prevederilor legale la UMF din Târgu Mureș, bâjbâielile din domeniul fiscal, funcționarea defectuoasă a cardul de sănătate — dacă moțiunea de cenzură ar conține măcar câteva dintre aceste elemente pentru noi toți ar fi fost clar că ea trebuie să fie votată, dar, având în vedere conținutul moțiunii propuse și problemele pe care le-am semnalat mai înainte, nu este chiar atât de clar pentru toți că ea trebuie votată. Ca atare membrii grupului nostru vor vota secret, conform propriilor lor convingeri", a spus Marton Arpad, citat de Agerpres.

El a adăugat că Guvernul nu a respectat prevederile legale și nu a organizat alegerile parțiale pentru mandatele vacante de la autoritățile publice locale și cele pentru Parlament, iar acestea trebuie organizate cât mai curând.

"Nu pot să nu constat că în anumite circumscripții electorale nu pot fi organizate alegerile din cauza unei modificări a legii pe care au votat-o și susținătorii moțiunii", a menționat deputatul UDMR.