MENIU

Ouăle fierte se pot congela? Cum se păstrează corect pentru mai mult timp

Ouăle fierte se pot congela? Cum se păstrează corect pentru mai mult timp

Sărbătorile Pascale au trecut, însă ce te faci cu mâncarea rămasă în exces? În loc să risipești alimentele care nu au fost consumate, poți încerca să le integrezi în rețete noi și delicioase. Multe gospodine se întreabă dacă ouăle fierte se pot congela. Specialiștii vin în ajutor cu câteva explicații simple.

Unul dintre cele mai importante obiceiuri legate de sărbătorile Pascale este cel al înroșirii ouălor. Sigur și tu ai încondeiat frumos câteva ouă pentru a fi ciocnite de invitații de la masă. Dacă ți-au rămas prea multe, atunci păstrează-le la congelator. Pare greu de crezut, dar acest lucru te poate ajuta să le ai proaspete mai mult timp.

Ouăle fierte se pot congela

Specialiștii recomandă pentru început să congelezi doar ouăle care sunt curate și proaspete. Ouăle trebuie să fie curățate de coajă înainte de a fi congelate.

Totodată, dacă vrei să congelezi ouăle fierte rămase de la Paște, atunci ține cont că doar gălbenușul poate fi congelat.

Nu se recomandă congelarea oului fiert cu totul deoarece albușul poate să devină apos și să-și piardă gustul atunci când este congelat, iar mai apoi decongelat pentru folosință. Asigură-te că îndepărtezi albușul de la ouă atunci când urmează să le congelezi.

Poți congela gălbenușurile de la ouăle fierte pentru a fi folosite mai târziu în diferite rețete sănătoase. Pune cu grijă gălbenușurile de ouă într-o pungă închisă ermetic. În felul acesta te vei asigura că sunt protejate.

Potrivit Serviciului de Inspecție și Siguranță Alimentară al SUA poți congela ouăle tim de până la un an. Când ești pregătită să le folosești, dezgheață-le peste noapte de la frigider. Utilizează gălbenușurile de ou imediat ce sunt dezghețate.

Dulceața de trandafiri, deliciul copilăriei. Trucuri simple pentru a obține un preparat parfumat și extrem de gustos

Ce să faci cu gălbenușurile congelate

Gălbenușurile dezghețate ar trebui folosite rapid în rețetele tale. Dacă le lași în frigider mai mult timp după dezghețare, atunci crești riscul de apariție al bacteriilor.

Ca și în cazul cărnii congelate, lasă-le să se dezghețe încet pentru câteva ore. Poți folosi gălbenușurile de ouă imediat ce s-au înmuiat. Ouăle fierte ar trebui folosite în rețete de salate, în sandviciuri gustoase.

Este important de reținut că gălbenușurile fierte tari se vor descurca semnificativ mai bine decât albușurile fierte tari. În timp ce gălbenușurile se pot îngroșa puțin, consistența lor, în general, nu se va schimba prea mult.

Nu același lucru este valabil și pentru albușuri, care se pot transforma și pot deveni mult mai dure. Este unul dintre motivele pentru care se recomandă doar înghețarea gălbenușurile.

Citește continuarea aici

Ce putem face cu ouăle fierte care rămân după Paște? Rețete care vor transforma resturile de la masa Pascală într-un adevărat deliciu

Mai multe articole despre:
oua congelator