MENIU

Traian Băsescu, MĂRTURISIRI INEDITE despre NEPOATA Sofia Anais: "O iubesc ca pe copilul meu"

Traian Băsescu, într-o ipostază inedită într-o emisiune TV: aceea de bunic

Preşedintele Traian Băsescu a apărut, într-o postură inedită, la o emisiune TV, aceea de bunic.

Traian Băsescu a acceptat să discute, la emisiunea "Poveştiri Adevărate", despre  relaţia cu nepoata sa, Sofia Anais şi despre noua sa ipostază, accea de bunic.

Îmi place foarte mult să petrec momente cu ea. Sunt foarte plăcute momentele, cred că deja am început să comunicăm, pe 1 martie a împlinit 6 luni, o vezi că parcă vrea să spună ceva, sau poate mi se pare mie. De cântat nu îi cânt, dar îi vorbesc tot timpul: îi spun frumoasa lui bunicul, draga lui bunicu'...nu mai vrea să stea întinsă, vrea să stea în funduleţ, vrea să ia sau să tragă lucruri...

E puternica, a crescut foarte bine şi e foarte frumuşică şi ai impresia că înţelege tot. Eu cred că seamănă cu Bogdan, cu tatăl ei. Nu îmi dau seama ce a luat de la Elena, dar de la Bogdan a luat foarte mult", mărturiseşte Traian Băsescu.

Preşedintele a vorbit despre faptul că micuţa Sofia a părut foarte relaxată de fiecare dată când a apărut în lumina reflectoarelor: "Probabil seamănă cu Elena, mama ei, dar n-as zice că n-a luat nimic de la mine, că nici eu nu mă feresc de lumina reflectoarelor şi de voi (n.r jurnalişti)".

Viaţa familiei Băsescu s-a schimbat de la venirea pe lume a fiicei Elenei: "Ne bucurăm foarte mult şi ajungem să tragem de bietul copil, cine să îl ţină, atunci când pleacă Elena la Bruxelles: să rămână la noi, să rămână la părinţii lui Bogdan. Bogdan ne-o ia noaptea, indiferent unde e, la părinţii lui sau la noi, o ia şi o ţine el acasă. Tatăl îl culcă pe copil, îl spală, îl pregăteşte pentru noapte...e extraordinar", şi-a lăudat Traian Băsescu ginerele.  

Preşedintele l-a caracterizat pe "bunicul Băsescu": "e un om bun, are răbdare cu nepoţica, face ce poate ca să fie cât mai mult în preajma ei şi e un bunic care îţi doreşte să meargă tare mult să înceapă să meargă în picioare, ca să pot merge cu Sofia în parc".

În ceea ce priveşte planurile, Traian Băsescu a explicat: "O vreau sănătoasă, vreau să meargă în picioare, să vorbească, esenţa e să fie sănătoasă", spunând şi că îşi doreşte 4, 5, 6 nepoţi, de la ambele fiice.

"O îndrăgesc ca pe copilul meu, cum îmi erau dragi fetele când erau mici. În mod cert eşti mai conştient de un piticuţ mic decât atunci când aveam 20 de ani şi s-a născut Ioana, de exemplu", a mai spus Băsescu.