MENIU

Traian Băsescu a semnat decretul prin care Victor Ponta e interimar la Cultură

Președintele, Traian Băsescu, a semnat, vineri, decretul prin care premierul, Victor Ponta, este desemnat ministru interimar al Culturii și viceprim-ministru, informează Administrația Prezidențială.

Decretul de revocare din funcțiile de ministru al Culturii și vicepremier a lui Kelemen Hunor a fost semnat, joi, de șeful statului și publicat vineri în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

"Aștept de trei luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii, constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal nu de a nominaliza un ministru al Culturii, ci de a desemna ministru interimar la Cultură dintre membrii Guvernului, lucru pe care putea să-l facă foarte ușor premierul. Am semnat decretul de revocare a domnului Kelemen Hunor. Cred că niciodată nu am avut atâta răbdare cu Guvernul câtă am avut în cazul lui Hunor, dar se pare că s-a întrecut măsura", declara, joi, Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, președintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, joi seară, că a vorbit pe această temă cu premierul Victor Ponta, precizând că UDMR nu va renunța nici la portofoliul Culturii, nici la funcția de vicepremier.