MENIU

Tăriceanu, peţit intens de PNL

Călin Popescu Tăriceanu, ofertat de toate partidele. Potrivit unor surse, liberalii Gheorghe Falcă și Teodor Atanasiu negociază cu șeful ALDE o colaborare pentru formarea majorității de către dreapta.

Condiția lui Tăriceanu ar fi renegocierea legii amnistiei. Contactat de Realitatea TV, Teodor Atanasiu nu a confirmat informaţiile, dar nici nu a exclus o colaborare cu ALDE pe viitor. Realizatorul Realitatea TV Octavian Hoandră susţine că PNL ar trebui să se retragă din moment ce electoratul i-a respins.

Prim-vicepreşedinte PNL Teodor Atanasiu a explicat, la Realitatea TV: "Eu nu cred că i s-a propus. Nu ştiu cine i-a propus. Nu s-a luat o decizie ca lui Tăriceanu să i se propună ceva.

Sub nicio formă PNL nu o să se asocieze cu ALDE, cât ALDE e alături de PSD la guvernare.

Dacă cineva îşi doreste legea amnistiei, nu o să o vadă alături de PNL, mai degrabă alături de PSD. Interesul ALDE nu e lângă PNL, ci lângă PSD pentru legea amnistiei şi multe altele. Acum pe termen scurt e exclusă colaborarea. Nu e exclusă pe termen lung.

Când se satură de colaborarea cu PSD, îi invităm să se alăture unificarii liberale".

La rândul său, Octavian Hoandră a explicat că, în opinia sa, PNL-ul ar trebui să se retragă.

"Părerea mea e că cine a câştigat alegerile să guverneze şi să stea cu fruntea sus. Cum îşi permite PNL-ul să mai facă ceva să ajungă la guvernare? Cât tupeu pot avea? Să fii Falcă sau ăilalţi şi să vrei să vii la guvernare când ai primit un şut în fund de la electorat.

O lege a amnistiei dacă trebuie să se dea, să se dea în toate ţările civilizate. Dar nu văd de ce nu s-ar da şi la noi. Dar asta nu trebuie să fie o negociere. Ca să vezi cât de jos a ajuns politica românească.

Astea-s negocieri? Între cine? Negocierile le fac nişte domni şi nişte politicieni. Ăştia sunt politicieni care se caţără pe rănile unei ţări pe care au terminat-o", a concluzionat jurnalistul Realitatea TV.