MENIU

Surse: Președintele Klaus Iohannis nu-l vrea pe omul lui Florin Cîțu la Finanțe

Florin Cîțu și Dan Vîlceanu
Florin Cîțu și Dan Vîlceanu
Florin Cîțu și Dan Vîlceanu

Președintele Klaus Iohannis nu-l dorește la Ministerul Finanțelor pe Dan Vîlceanu, omul dorit de premierul Florin Cîtu, au declarat surse politice pentru Realitatea Plus. Pe de altă parte, liderul PNL Ludovic Orban ar avea și el mai mulți apropiați pe care i-ar dori în acest post.

Propunerile lui Orban pentru portofoliul Finanțelor ar fi Gabriela Horga, de la Giurgiu, Ionel Danca, de la Vrancea si Sebastian Burduja, din București, în ordinea rezultatelor în si a expertizei în domeniu, potrivit surselor citate. Impasul a apărut după ce Bogdan Huțucă a refuzat, din nou, o nominalizare la Finante.

Pe 8 iulie, premierul Florin Citu l-a revocat din funcție pe Alexandru Nazare, prerceput drept un susținător al lui Ludovic Orban în lupta pentru șefia PNL.

Oficial, motivul a fost că după analiză rezultatelor la 6 luni, la Finanțe s-au descoperit întârzieri la proiectele pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale.

Pe de altă parte, Alexandru Nazare a declarat la Realitatea Plus că premierul nu a formulat absolut niciun motiv concret și întârzierile invocate n-ar exista. 

Pe de altă parte, Nazare a relatat și de ce nu a vrut să apară în poza cu cei 40 de lideri PNL care-l susțin pe Florin Cîțu în cursa internă pentru șefia PNL.

După revocarea lui Nazare, Florin Cîțu a preluat interimatul Finanțelor, post pe care l-a ocupat și înainte de a ajunge în fruntea Guvernului.

Alexandru Nazare la Realitatea Plus: De ce nu a apărut în poza susținătorilor lui Florin Cîțu