MENIU

Surse: Miniștrii USR, demiși dacă susțin moțiunea, cu excepția unuia - cine scapă de remaniere. Cîțu: "Nu poți da jos propriul guvern, ca Dragnea"

Surse: Cîțu va demite miniștrii USR dacă susțin moțiunea / Foto: Inquam Photos

Bombă în coaliție! Miniștrii USR ar putea fi remaniați dacă partidul lui Barna și Cioloș depune moțiune de cenzură. Surse politice citate de Realitatea PLUS susțin că liberalii nu vor să renunțe la Florin Cîțu. Mai mult, PNL e pregătit să guverneze fără USR. Ședința BPN s-a încheiat.

PNL s-a reunit, azi, în Biroul Politic Permanent, pentru a decide strategia pe care o vor aborda, în această după amiază, în cadrul ședinței coaliției. 

Conducerea PNL s-a reunit pentru a doua zi consecutiv pentru a discuta situația din coaliție. Asta după ce, ieri, tabăra Cîțu a votat o rezoluție pentru susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier. 

La ședința de astăzi de la PNL, forul de conducere a fost convocat în format fizic. La întâlnire a participat și președintele partidului, Ludovic Orban.

"Ședința de Guvern merge mai departe și fără USR. Aștept demisia celor care depun moțiune", a spus Florin Cîțu, la finalul BPN. 

"Nu poți da jos propriul guvern, ca Dragnea", a mai spus Cîțu.

"Mergem azi la coaliție cu mandat de a susține această coaliție. În acest moment, PNL dorește ca această coaliție să funcționeze. Le-am promis românilor investiții și asta vom face. Vom menține această coaliție. mandatul nostru este acela de a guverna pentru români. Noi, PNL, nu vom da niciodată jos propriul guvern, mai ales când avem așa de multe lucruri de făcut, în perioada următoare. Suntem încă în pandemie", a mai spus Florin Cîțu.

"Nu m-a sunat nimeni de la USR. Tot eu am sunat ieri toată ziua. Pentru români, e important că cei care au funcție, sunt plătiți pentru asta, să vină să-și facă treaba", a mai spus premierul.

USR, ultimatim pentru Florin Cîțu. Ședință de foc: cu ce strategie merg la ședința Coaliției

USR depune în această seară moțiunea de cenzură, dacă Florin Cîțu nu pleacă din Guvern, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. Pe de altă parte, există voci în rândul PNL care îi cer premierului să-i remanieze pe miniștrii USR PLUS care vor vota moțiunea, dacă demersul va fi dus la bun sfârșit. 

Potrivit Realitatea PLUS, un singur ministru ar scăpa. Ioana Mihăilă ar urma să fie păstrată în Guvern din dorința premierului de a transmite un mesaj de responsabilitate, acela de a păstra ministrul Sănătății în contextul pandemic actual.

Ședința Coaliției va avea loc în această seară, începând cu ora 18:00.

 

 

Mai multe articole despre:
sedinta pnl florin citu ludovic orban