MENIU

Planul judecătorilor pentru Radu Mazăre. Surse: 10 ianuarie, zi decisivă

Instanţa Supremă se grăbeşte încet în cazul lui Radu Mazăre! Judecătorii au stabilit ca abia în 10 ianuarie să discute cererea de devansare a termenului pentru tranşarea arestării în lipsă a fostului edil.

Urmărit penal în mai multe dosare, fostul primar al Constanţei a plecat în Madagascar, de unde a anunţat că va cere azil politic.

Deşi se află sub control judiciar, Mazăre nu avea interdicţie de a părăsi ţara. Mai mult, în Madagascar Mazăre are şi afaceri. Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale, dar decizia nu era definitivă.

Radu Mazăre a părăsit România, deşi se afla sub control judiciar. Cere azil politic în Madagascar

 

Cum i-a fost demascată fuga din ţară

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române,  poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă. Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română.

Ce afaceri are Mazăre în Madagascar

Radu Mazăre  și-a lansat în 2016 afacerea din Madagascar, unde deține un complex de bungalouri. Judecând după faptul că pentru toată luna iunie nu mai există locuri disponibile, ci doar de la 1 iulie, afacerea se pare că merge de minune, scrie libertatea.ro. În primăvara anului 2012, în vremea când era primar al Constanței, Radu Mazăre a mers în vacanță în Madagascar, iar la întoarcere s-a arătat foarte încântat de ceea ce a găsit acolo, dar și de oportunitățile de afaceri.

Drept urmare, a luat decizia de a concesiona de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren. Mai exact, era vorba de 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, pentru care a plătit, potrivit declarației sale la momentul revenirii în țară, 1 euro pe metru pătrat. Aici a plănuit să ridice un mic complex pentru iubitorii de sporturi nautice. „Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult“, declara, în 2012, Radu Mazăre.

 

Mai multe articole despre:
măsuri Radu Mazăre decizii judecător Madagascar