MENIU

Stroe: PNL înlocuiește cinci membri ai Comisiei pentru revizuirea Constituției

Stroe: PNL înlocuiește cinci membri ai Comisiei pentru revizuirea Constituției

PNL a demarat procedurile pentru înlocuirea a cinci membri din Comisia de revizuire a Constituției, printre care se numără și copreședintele liberalilor Alina Gorghiu, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe.

"Am demarat procedurile parlamentare la nivelul celor două grupuri din Senat și Camera Deputaților pentru înlocuirea cu noi nume a pozițiilor PNL în această comisie. Considerăm că este absolută nevoie ca actualizarea acestei comisii parlamentare să fie un subiect de interes pentru toate partidele politice care pot profita de plenul reunit de săptămâna aceasta pentru a face aceste propuneri. Este nevoie de o decizie a plenului reunit în legătură cu restartarea activității acestei comisii suspendate în 2013", a spus Stroe, după ședința PNL.

El a precizat că grupurile parlamentare îi vor desemna pe cei doi senatori și cei trei deputați care îi vor înlocui pe Crin Antonescu, Tudor Chiuariu, Petre Roman, George Scutaru și Alina Gorghiu.

Stroe a subliniat că PNL va solicita în continuare șefia Comisiei pentru revizuirea Constituției.

"Nu este vorba de o pretenție, ci de un algoritm normal care a fost negociat și probabil cred că va fi respectat și de actuala majoritate. Sperăm să nu pierdem conducerea acestei comisii. (...) Vom cere și sperăm a se respecta această regulă", a afirmat liberalul.

El a indicat că șefia acestei comisii nu are legură cu USL.

Ionuț Stroe a mai precizat că printre elementele definitorii care se vor găsi în propunerile PNL în legătură cu modificarea Constituției sunt aspecte care țin de reforma instituțiilor politice, administrativ-teritorială și o clarificare a raporturilor între instituțiile fundamentale ale statului.