MENIU

Ștefănescu: În CEx s-a cerut vot pentru excluderea lui Firea din PSD. Dragnea s-a opus

 Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a anunțat, vineri seară, după Comitetul Executiv (CEx) al partidului, că în cadrul ședinței unii social-democrați au propus vot pentru excluderea Gabrielei Firea, însă președintele formațiunii, Liviu Dragnea, s-a opus acestui demers.

În condițiile în care 55 de social-democrați au votat pentru rămânerea lui Liviu Dragnea în funcție, atât în PSD, cât și la Camera Deputaților, ”vă dați seama” ce rezultat ar fi avut votul pentru excluderea lui Firea, a afirmat Ștefănescu. ”Dintre cei care au votat pentru susţinerea lui Liviu Dragnea, aproape toţi au avut mandat”, a mai spus el.

Totodată, Ștefănescu a precizat că doi dintre social-democraţi au plecat motivat în timpul şedinţei, predând mandatul - primarul sectorului 4 şi preşedintele executiv al sectorului 1.

Liviu Dragnea câştigă bătălia cu disidenţii. Vot majoritar de SUSŢINERE

Liviu Dragnea mai rezistă! PSDiștii au decis, vineri, în cadrul CEx, după aproximativ 8 ore de consultări şi negocieri dure, să-i acorde un vot majoritar de încredere lui Liviu Dragnea.

Astfel, liderul PSD şi-a reconfirmat susţinerea atât la şefia partidului, cât şi la Camera Deputaţilor. Au fost 55 de voturi ”pentru” și 8 ”împotrivă”, a anunţat Codrin Ştefănescu, la finalul şedinţei.

Surse din ședință au declarat pentru REALITATEA.NET că primul a vorbit Liviu Dragnea care a punctat că el nu vrea să rupă partidul. Acesta a mai spus că punctele din scrisoare puteau fi discutate prima dată în partid.

A luat cuvântul și Dăncilă, care a spus că ea continuă cu echipa cu care a mers la drum. Ulterior a luat cuvântul și Gabi Firea. Aceleași surse mai spun că un alt Cex va avea loc saptamana viitoare. Tabăra anti-Dragnea ar avea 13 voturi în Cex, mai spun sursele și ar urma să nu se mai ceară vot pentru scrisoare.

Mai multe articole despre:
PSD Dragnea CEX firea