MENIU

Senatul respinge o lege cu articole redactate cu virgulă între subiect şi predicat

Senatul respinge o lege cu articole redactate cu virgulă între subiect şi predicat

Senatorii au respins, luni, o propunere legislativă cu articole redactate cu virgulă între subiect și predicat, președintele Senatului remarcând, în glumă, că inițiatorii - Alina Gorghiu și Dan Motreanu (PNL) și Viorel Ștefan (PSD) – "sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputaţi".

Propunerea legislativă privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii îi mai are ca semnatari pe deputații PNL Vasile Horga și Dan Simedru.

Greșelile gramaticale au fost remarcate, la dezbaterea proiectului, de liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea.

"Îi rog pe colegii noștri senatori să nu mai semneze cu ochii închiși astfel de inițiative. Cred că nu am văzut în Parlamentul României o agresivitate asupra limbii române atât de dur marcată: virgule între subiect și predicat aproape în fiecare articol al legii, și sunt câteva nume grele, pentru care chiar am deosebit respect de la PNL și PSD", a spus democrat-liberalul.

În replică, senatoarea PSD Doina Silistru a subliniat că niciunul dintre semnatari nu este membru al Senatului.

Suspiciunile au fost "spulberate", însă de președintele Senatului, Crin Antonescu: "Se strecura posibilitatea ca asupra Senatului să planeze această umbră inacceptabilă. Lucrurile s-au pus la punct: sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputați".

Proiectul, care urmează să fie dezbătut de Camera Deputaților, este redactat conține virgulă între subiect și predicat la cele mai multe dintre articole: "veniturile unei persoane fizice obținute în baza unor contracte privind raporturi de muncă, pot fi executate silit…", "sumele reținute din veniturile persoanelor fizice în baza unui titlu executoriu, se virează…", "conturile bancare deschise de persoane fizice la bănci, sunt exceptate…", "unitățile bancare, sunt obligate să refuze…" etc.