MENIU

SEISM 2018. Cele mai surprinzătoare imagini de la simularea cutremurului de 7 grade

Exercitiu de amploare în Capitală. Autoritățile vor să își verifice capacitatea de intervenție. Scenariul: un cutremur de 7,5 pe Richter devastează Bucureștiul. Peste o mie de oameni cad victime intre care 400 de morți. Echipaje de intervenție din toată țara au fost trimise spre Capitală, orașul cel mai lovit de acest seism, potrivit scenariului. Unele autospeciale au avut de înfruntat traficul înainte să ajungă în București. Pe paginile de Facebook ale ISU şi DSU au fost postate mai multe imagini şi materiale video care care arată implicarea autorităţilor.

Redăm mai multe imagini foto şi video de la exerciţiul SEISM 2018 care au fost postate pe reţelele de socializare:

"Ne apropiem de finalul primei zile din cadrul exercițiului #Seism2018

În urma cutremurului produs în această dimineață, se preconizează peste 1000 de victime, dintre care peste 400 de persoane decedate. Până în acest moment, conform scenariului, s-au înregistrat peste 200 de clădiri prăbușite, 800 afectate grav, peste 1400 afectate mediu, fiind necesasă efectuarea de expertize.

Clădirile afectate aparțin instituțiilor publice de la nivelul municipiului București, dar și imobile de locuit, printre care și clădiri cu grad de ocupabilitate mare, astfel încât se prognozează un număr mare de victime.

În cadrul solicitării de ajutor internațională, prin activarea mecanismului european de asistență, 4 de echipe grele de căutare-salvare, 6 echipe medii de căutare-salvare și puncte medicale mobile sunt pregătite să intervină. A fost solicitat ajutorul internațional, acesta urmând a fi validat prin hotărîre de Guvern", se arată pe pagina de Facebook a DSU.

Mai multe articole despre:
cutremur exerciţiu seism 2018 simulate