MENIU

Scandalul pensiilor - Un fost ministru aruncă bomba: Guvernul Dăncilă va urma modelul Firea

Cele nouă fonduri de pensii private obligatorii aveau 5,6 milioane de participanţi, cu 0,49% mai mulţi faţă de finele lunii precedente

Scandalul pensiilor - Un fost ministru aruncă bomba: Guvernul Dăncilă va urma modelul Firea!

Lucian Isar – fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în cabinetul USL –a lansat un avertisment sumbru privind planurile actualei guvernări PSD-ALDE legate de Pilonul II de pensii, potrivit PSnews.ro

Concret, analistul economic a apreciat că până la urmă oamenii Vioricăi Dăncilă vor merge până la capăt cu scenariul contribuției opționale la Pilonul II, după modelul Ungariei. Mai mult: ex-ministrul a luat în calcul ipoteza în care Guvernul va urma modelul celor 22 de companii create de către Gabriela Firea la nivelul Primăriei București și va înființa o societate care să administreze pensiile.

,,Gândiți-vă că în Ungaria au rămas după reformă doar vreo 100.000 de cotizanți la ambele tipuri de forme! Prin urmare, cred că același lucru se va întâmpla și în România. Nivelul general de educație financiară în România este mai scăzut decât în Ungaria. Probabil că forța de manipulare a actuali coaliții de guvernare este mai mare decât majoritatea din Ungaria. În consecință, mă aștept să rămână foarte puțini cotizanți la Pilonul II.

Prin urmare, mulți dintre participanți se vor retrage (de la Pilonul II – n.r.) și, după modelul doamnei Firea, guvernarea PSD va veni cu un administrator alternativ de pensii, deținut tot de ei, care va prelua portofoliile celor care vor decide să iasă din piață. Mă refer la acele companii-minune înființate de către autoritatea publică locală (din București – n.r.) doar pentru a da salarii la acei potențiali votanți în alegerile din 2020, a declarat Isar.