MENIU

Rovana Plumb: Maniera în care Klaus Iohannis l-a nominalizat pe MRU ne amintește de Băsescu

<p>Rovana Plumb</p>

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că PSD nu are nimic de explicat în legătură cu votul la şefia SIE, în condițiile în care modul în care președintele Klaus Iohannis a făcut nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu le amintește de fostul șef de stat, Traian Băsescu.

"Considerăm că Partidul Social Democrat nu are nimic de explicat în legătură cu votul pentru şefia SIE. Ne-am respectat decizia. Partidul Social Democrat este coerent şi consecvent în acţiunile politice", a spus liderul social-democrat, potrivit Mediafax.

Plumb este de părere că cei care l-au propus şi care s-au bucurat pentru alegerea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE au de explicat alegerea făcută. 

"Domnul preşedinte Klaus Iohannis a făcut ieri... sau acum câteva zile propunerea de o manieră care ne aduce aminte de fostul preşedinte, iar noul PDL, în frunte cu Alina Gheorghiu, s-a bucurat ieri ca atunci când era votat Emil Boc. Le urez succes în a explica cetăţenilor cum asta este o altfel de politică diferită de cea a fostului preşedinte", a declarat Rovana Plumb.

Pe de altă parte, Plumb a asigurat că pe temele de guvernare coaliţia politică funcţionează foarte bine.

"Colaborarea în coaliţa la guvernare merge foarte bine pe temele de guvernare, pe temele de interes ale cetăţenilor: locuri de muncă, politici fiscale, pensii, salarii, scăderea preţului la medicamente şi dirijarea bunăstării creşterii economice către cetăţeni", a mai spus Plumb.

Întrebată dacă preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar putea fi sancţionat ca urmare a rezultatului votului pentru şefia SIE, Pumb a afirmat că nu s-a discutat şi nu a auzit astfel de comentarii în partid.

Plenul reunit al Parlamentului l-a votat maţi, cu 278 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă" pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). La vot au fost prezenţi 289 de parlamentari, din care şi-au exercitat votul 284 de membri ai Legislativului.