MENIU

Reacţia ministrului Educaţiei după noua solicitare de retragere a titlului de Doctor al lui Ponta

Reacţia ministrului Educaţiei după noua solicitare de retragere a titlului de Doctor al lui Ponta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că la minister a ajuns solicitarea Universității din București de retragere a titlului de doctor premierului Victor Ponta și că retragerea acestui titlu poate fi făcută potrivit simetriei legii, printr-un act de acceași valoare ca și cel prin care a fost conferit.

"Am înțeles că la minister a venit această solicitare a Universității din București cu privire la retragerea titlului de doctor domnului prim-ministru Victor Ponta. Nu voi face altceva decât să respect legea și nu o să temporizez în niciun fel ceea ce trebuie să fac conform legii. Ca să cunosc ce trebuie să fac conform legii va trebui să mă consult cu departamentul de specialitate și cu departamentul juridic de la minister", a precizat Cîmpeanu la Palatul Parlamentului.

El a explicat și procedura prin care poate fi retras titlul respectiv.

"Ceea ce cunosc în momentul de față este faptul că în anul 2003, pe baza propunerii Universității din București, domnului Victor Ponta i s-a acordat titlul de doctor, acest lucru a fost certificat prin ordin de ministru. În momentul de față, aceeași universitate, având la bază solicitarea prim-ministrului — cu o semnificație profundă, nedorind să afecteze prestigiul educației a făcut această solicitare—, pe baza acestei solicitări Universitatea din București a adresat o cerere de retragere a titlului către ministrul Educației. Soluția legală, calea prin care vom putea retrage titlul de doctor va fi aplicată cu celeritate", a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă, potrivit simetriei legii, retragerea titlului de doctor se face tot prin ordin de ministru, așa cum s-a acordat, Cîmpeanu a spus că, "într-adevăr, este principiul simetriei actelor juridice și retragerea titlului poate fi făcută printr-un act de aceeași valoare ca și actul prin care a fost conferit titlul de doctor".