MENIU

Reacţia lui Ponta după ce şi profesorii au cerut salarii mai mari

Reacţia lui Ponta după ce şi profesorii au cerut salarii mai mari

Premierul Victor Ponta a subliniat, marti seara, ca acum a venit randul medicilor sa li se mareasca salariile, dupa ce acelasi lucru s-a intamplat deja cu angajatii din Educatie.

Declaratia a venit ca reactie la faptul ca sindicatele din invatamant au cerut noi majorari salariale, similare cu cele anuntate pentru medici, avertizand ca, in caz contrar, s-ar putea initia actiuni de protest, relateaza ziare.com.

"E corect sa vrea, toata lumea vrea", a raspuns Victor Ponta, intrebat intr-o emisiune TV ce parere are despre doleantele cadrelor didactice.

Premierul a reamintit ca in Educatie s-au facut deja majorari salariale in mai multe trepte, asa cum s-a convenit cu sindicatele, iar "medicii nu s-au opus, dimpotriva, au zis ca e bine".

"A venit randul medicilor, avem bani care sunt in buget la Ministerul Sanatatii. Cand avem bani pentru altii, dam si la altii", a explicat Victor Ponta, adaugand: "chestia cu amenintarile n-a picat bine".

Premierul a mai declarat ca s-au gasit resursele necesare pentru majorarile din domeniul Sanatatii, dar trebuie inteles ca "aceasta marire nu va fi in plus sau pe langa legea salarizarii, ci va fi inclusa in legea mare a salarizarii".

"Asta am discutat cu doamna Rovana Plumb (ministrul Muncii, n.r.) si asta facem", a subliniat seful Excutivului.