MENIU

Rareș Bogdan: Domnul Tănase nu are de ce să se plângă. Asta i se întâmplă de șase luni de zile

Realizatorul emisiunii, JOCURI DE PUTERE, Rareș Bogdan, a declarat, la Realitatea TV, cu privire la acuzațiile fără precedent, lansate de Stelian Tănase, potrivit cărora s-ar face presiuni asupra sa, din partea Guvernului, pentru a-l da afară pe Cornel Nistorescu, că șeful televiziunii publice nu ar trebui să procedeze în acest fel, având în vedere că a fost pus, în această funcție, de cei pe care îi acuză, pentru a le face jocurile. Rareș Bogdan precizează că Stelian Tănase nu are de ce să se plângă,  pentru că asta îi se întâmplă de șase luni de zile, doar că, astăzi, nu a mai putut face față presiunilor.    s-ar datora Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a venit în studiul Adevărul Live pentru a analiza felul în care au schimbat atentatele teroriste de la 11 septembrie strategiile de securitate pe plan mondial. Totodată, fostul ambasador român în SUA a vorbit şi despre actuala ameninţare teroristă reprezentată de Statul Islamic, considerată o grupare mai periculoasă şi mai radicalizată decât al-Qaeda. Citeste mai mult: adev.ro/nbq9g2

”Nu cred că domnul Stelian Tănase ar trebui să procedeze în așa fel, având în vedere că a fost pus, în această funcție, de cei pe care îi acuză, pentru a le face jocurile. Trebuia să o facă de la început, când i-au impus să îl dea afară pe Ion Cristoiu, să își facă grilele de programe după anumiți prezentatori (....). Faptul că, în ultimul moment, încearcă să își scape pielea,  acuzând că sunt presiuni din partea Palatului Victoria, asupra lui, este prea târziu. A ajuns să fie un colaboraționist, de cea mai joasă speță, a unui guvern care nu respectă libertatea de exprimare (...). Următorul atenționat va fi probabil, Mircea Dinescu (...). Domnul Tănase, astăzi, nu are de ce să se plângă, pentru că asta i se întâmplă de șase luni de zile, astăzi, poate nu mai face față presiunilor (...). Am fost unul dintre cei care l-au sunat de zeci de ori, pentru a accepta o colaborare cu Realitatea, cu emisiunea Jocuri de putere, însă a ales TVR și a reușit să își strice imaginea, construită în atâția ani de zile”, a declarat Rareș Bogdan. 
 
 Mai exact, presiunile asupra șefului Televiziunii publice, Stelian Tănase, s-ar datora articolului publicat de Cornel Nistorescu, în Cotidianul, în care critică ideea de a-l suspenda pe Traian Băsescu, țintele criticilor fiind atât președintele, cât și Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta.