MENIU

Prințul Charles a ajuns în Transilvania

Prințul Charles a sosit în Transilvania, unde a fost întâmpinat cu bucurie de către localnici. Moștenitorul coroanei britanice a avut o întrevedere, duminică, cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Prințul Charles l-a invitat pe șeful statului să viziteze Regatul Unit al Marii Britanii, iar Iohannis a acceptat invitaţia.

La sosirea sa în satul Valea Zalanului, din județul Covasna, Prințul Charles a fost întâmpinat de mai mulți localnici pe care i-a salutat și cu care a schimbat câteva cuvinte.

"Întotdeauna vin cu bucurie în Transilvania. Este foarte specială! O excursie grozavă!", a afirmat moștenitorul coroanei britanice.

Prințul Charles va sta în Valea Zalanului până marți, apoi va merge în satul Viscri, din județul Brașov.

În urma întrevederii, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a afirmat, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, că i-a făcut o mare plăcere să se întâlnească cu Prințul Charles, declarându-se încântat de faptul că moştenitorul Coroanei britanice "ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său".

Este binecunoscut faptul că prințul Charles iubește România, moștenitorul coroanei britanice având, de altfel, o casă în satul brașovean Viscri. În urma vizitelor sale, numărul turiștilor a crescut, în acea regiune. Astfel, Prinţul Charles a devenit un adevărat promotor al imaginii României, în lume.

În urmă cu un an, pe 31 mai, Prinţul Charles era primit la Palatul Cotroceni, de fostul preşedinte Traian Băsescu.